Educació

Mobilització a l’escola Malagrida d’Olot per no perdre una línia de P3

L’AMPA denuncia que comparteix zona amb les tres concertades de la ciutat i que tenen 26 vacants

Ja fa dos cursos, va salvar una situació similar

L’AMPA de l’escola pública Malagrida d’Olot s’ha mobilitzat contra el tancament d’una de les dues línies de P3 que té aquest centre i ha denunciat que el Departament d’Educació està fent un greuge comparatiu amb les escoles concertades de la ciutat. El portaveu d’aquesta AMPA, Pep Cirera, ha denunciat que els pares i mares de l’escola i els de les escoles bressol que volen preinscriure-hi els seus fills no entenen aquesta decisió d’Educació, quan no hi ha vacants per al proper curs a P3 i, per contra, les tres escoles concertades amb qui comparteix zona el Malagrida en tenen 26. A més, ha remarcat que després del període de preinscripció de l’actual curs escolar van quedar alumnes sense plaça perquè la demanda va superar de llarg l’oferta.

Cirera hi ha afegit que encara se’ls fa més difícil la decisió de tancar la línia de P3 del Malagrida quan, fa dos anys i en un moment en què aquesta línia va estar amenaçada de tancament per primera vegada i es va salvar per la preinscripció, el departament va proposar eliminar una línia de P3 de forma rotativa cada dos anys entre quatre dels sis centres públics de primària d’Olot.

La reivindicació del Malagrida té el suport de la resta d’AMPA dels centres públics d’Olot i també de les llars d’infants públiques. Precisament, el pare d’una alumna de P2 que vol escolaritzar al Malagrida la seva filla, Felip Vidal, ha lamentat que no tingui aquesta opció i ha lamentat que l’Ajuntament els hagi posat pals a les rodes a l’hora de convocar una reunió informativa, a través de les llars d’infants municipals.

LA XIFRA

0
vacants
té l’escola pública Malagrida, respecte a l’oferta de P3, que veu perillar una línia.

LA FRASE

L’Ajuntament pot fer-hi molt, reclamem que el seu suport no es quedi en el paper d’una moció
Pep Cirera
Portaveu de l’AMPA de l’escola pública malagrida d’olot

Abaixar ràtios i solidaritat amb el territori

Pep Cirera ha reclamat la rebaixa de les ràtios com una de les principals solucions a la problemàtica del Malagrida. En tot cas, ha fet una crida als pares d’alumnes de P2 a omplir la preinscripció d’aquest centre i ha reclamat un suport efectiu per part de l’Ajuntament d’Olot. Finalment, ha anunciat, sense concretar, mobilitzacions i el suport de les AMPA locals a les mobilitzacions per salvar línies de P3 públiques arreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia