Educació

Torra: “Caldrà contractar milers de professors”

El curs vinent, que s’ha plantejat amb un desdoblament d’aules per garantir la distància de seguretat, necessitarà més docents per l’increment de grups. Ni el Departament d’Educació ni els sindicats han calculat encara quin serà l’increment necessari, però el president de la Generalitat, Quim Torra, va avançar ahir a Catalunya Ràdio que “caldrà contractar milers de professors per tornar a obrir les aules amb les garanties que toquen”. No en va concretar la xifra, “però el percentatge serà important”, va afirmar. Torra va assegurar que la tornada a l’escola al setembre suposarà “un esforç gegantí, com s’ha fet a la sanitat”.

D’altra banda, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) va denunciar ahir que 1.747 alumnes que acabaran primària no trobaran plaça el curs vinent en un institut públic. L’entitat va fer públic l’estudi en què analitza l’oferta inicial de places per al curs vinent i conclou que l’oferta pública del departament és insuficient. Segons l’entitat, l’oferta no podrà absorbir tota la necessitat d’escolarització a secundària i 1.041 alumnes no tindran plaça en cap institut públic ni concertat. La Fapac afirma també que l’oferta inicial no es correspon amb la demanda de les famílies, que prefereixen l’educació pública i es troben amb una “sobreoferta” de places concertades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró