Educació

El 40% d’escoles de Barcelona tindran espais alternatius

Un total de 160 centres han demanat usar equipaments i espais

La Urbana ajudarà a gestionar l’entrada a l’escola

Cent seixanta escoles i instituts de Barcelona, un 40% del total, han demanat a l’Ajuntament poder utilitzar equipaments i espais a l’aire lliure per desenvolupar part de la seva activitat. Cinquanta centres ja en podran disposar des de dilluns, i amb la resta s’hi està treballant. Fins ahir s’havien rebut 129 peticions d’ús d’espais a l’aire lliure i 32 en equipaments municipals. Com a exemple, l’escola Drassanes podrà usar la plaça de la Mercè, l’institut escola Rec Comtal podrà accedir al centre cívic Trinitat Vella, i l’escola Congrés-Indians, al parc de la Pegaso.

Segons el tinent d’alcaldia d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, el tindran en exclusiva durant l’horari escolar i de moment cap centre ha demanat fer-hi activitat lectiva, sinó complementàries. Subirats va explicar que agents de la Guàrdia Urbana i auxiliars dels districtes treballaran perquè siguin llocs segurs. La Urbana ajudarà també a gestionar els accessos a 62 centres, ja que les entrades i sortides han de ser esglaonades. Barcelona ha posat a disposició d’escoles i instituts 233 espais, pel que la xifra de peticions encara pot créixer.

LA XIFRA

160
centres
han demanat a l’Ajuntament poder usar equipaments i espais a l’aire lliure per fer algunes activitats.

Pla de xoc a Sant Boi per ajudar al començament del curs

Rosa M. Bravo

L’Ajuntament de Sant Boi posarà en marxa una sèrie de mesures per ajudar en l’inici del curs que suposaran una inversió de 700.000 euros. Les famílies que han vist reduïts els ingressos per la pandèmia tindran 200 euros per alumne per comprar material escolar i altres productes amb una targeta moneder. Es contractaran deu joves per donar suport a escoles i instituts el primer trimestre en l’organització d’espais. Quatre joves més col·laboraran en la logística dels equipaments esportius i un servei d’atenció a domicili tindrà cura dels nens que s’hagin d’aïllar el primer dia perquè les famílies es puguin organitzar.

Altres municipis han anunciat cessió d’espais per ajudar a esponjar les escoles. Terrassa cedirà espais a dotze escoles i tallarà quinze carrers a l’inici del curs. Vuit escoles de Sant Cugat usaran espais municipals, set faran el mateix a Girona, i Castelldefels posa disposició tres camps de futbol municipals i carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona