Educació

Repunt dels confinaments a les escoles

Es multipliquen per deu en una setmana els positius, fet que Educació atribueix a la situació general i els cribratges

La falta d’actualització de les dades per les vacances de Nadal, la situació general de la pandèmia i la realització de cribratges massius a les escoles explicarien el repunt de contagis que s’ha viscut l’última setmana als centres educatius. Així ho va indicar ahir la secretària general del Departament d’Educació, Núria Cuenca, a l’hora de valorar les dades fetes públiques ahir. El 22 de desembre hi havia 21.968 alumnes confinats. El segon trimestre va començar, dilluns dia 11, amb 1.353 estudiants a casa. Dos dies més tard hi havia 4.210 alumnes confinats i ahir la xifra es va pràcticament multiplicar per 10, amb 38.949 estudiants i 2.031 professionals a casa. Hi ha 1.650 grups confinats, un 2,29% del total.

Cuenca va vaticinar que aquesta “corba vertical” continuarà probablement almenys les dues pròximes setmanes i després s’estabilitzarà. “La pandèmia fora de les escoles és ara molt forta, venim de tres setmanes sense recollir dades i estem fent cribrages que fan aflorar positius que provoquen confinaments de grups estables”, va dir. Dues setmanes és el temps en què se seguiran fent PCR als professionals que treballen als centres educatius. La Generalitat va decidir fer proves per automostra als 170.000 docents i no docents entre l’11 i el 29 de gener. Les proves van començar el dia 13 i fins ara l’han fet 32.892 persones, un 19% del total, dels quals 565 han estat positius. És una positivitat d’un 1,7%, lluny del 9,59% de la població general –en aquest cas la positivitat es refereix a les PCR i els antígens.

Les proves per automostra són voluntàries i han tingut una bona rebuda entre el personal, segons Cuenca. L’experiència del professorat per prendre’s la mostra que s’analitza al laboratori, a partir d’un frotis nasal, haurà de servir per guiar l’alumnat de secundària que participarà, aquest segon trimestre, en cribratges als seus instituts també amb automostres.

Cuenca va fer una valoració positiva malgrat l’increment de casos positius perquè aquests suposen un 2,7% del total. Hi ha set centres tancats, un 0,14%. “Un 98% dels alumnes van al centre amb normalitat”, va destacar, i va afirmar que s’ha reprès el curs “amb el mateix objectiu: mantenir les escoles obertes per garantir la igualtat d’oportunitats i la cohesió social”.

LA XIFRA

1.650
grups
escolars estan confinats, cosa que representa un total de 38.949 alumnes i 2.031 professionals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona