Educació

Només han arribat un 5,1% dels ordinadors

Educació afirma que aquest trimestre arribaran els 300.000 dispositius promesos

El tancament de les escoles va posar en evidència, el curs passat, la bretxa digital, i per contribuir a reduir-la el Departament d’Educació va iniciar un procés per dotar 300.000 alumnes de secundària d’ordinadors i tauletes. El procés, però, va lent, com ho mostra el fet que a hores d’ara només s’han rebut 15.510 dispositius, un 5,1% del previst. El pla d’educació digital de Catalunya, dotat amb 184,8 milions d’euros, preveu també 72.000 ordinadors per als docents, dels quals n’han arribat la meitat. També han rebut els centres educatius els 45.000 dispositius de connectivitat MiFi previstos.

La secretària general d’Educació, Núria Cuenca, va assegurar que es tracta d’un projecte “complex” i va atribuir el retard a problemes de fabricació i logística. Cuenca es va comprometre a tenir repartits tots els dispositius abans que acabi el trimestre, excepte els 30.000 provinents del Ministeri d’Educació. El procés de compra va començar més tard i podria ser que no estiguessin preparats fins a finals de curs.

Pel que fa a la ventilació, en què les instruccions es van modificar lleugerament amb l’arribada del fred –no cal mantenir les finestres permanentment obertes–, la secretària general va afirmar que no hi ha hagut queixes de cap centre pel fred. Va assegurar també que cap escola ni institut necessitarà sistemes de ventilació mecànica. “Les 15 o 20 consultes que hem rebut s’han pogut solucionar amb ventilació natural”, segons Cuenca.

Un centenar d’opositors faran un nou examen

R.M.B.

Un total de 94 aspirants a les oposicions docents convocades per Educació es podran examinar aquest dissabte, de forma extraordinària, després que no ho poguessin fer el 9 de gener. L’examen va coincidir amb el temporal Filomena i 23 aspirants han al·legat impossibilitat d’arribar al tribunal per les nevades. Cinquanta-tres no van poder-se examinar a causa de la Covid, sis per maternitat i dotze més per altres motius. Seixanta-tres persones que no es van examinar no han presentant al·legacions. Segons Cuenca, es tracta d’un índex d’incidència similar al de de l’anterior convocatòria, i es va mostrar satisfeta. Diversos sindicats havien demanat l’ajornament de l’examen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona