Educació

Els rectors volen flexibilitat en l’acreditació del nivell B2

El Consell Interuniversitari demana que s’adaptin a les universitats els criteris per demostrar el domini d’una tercera llengua

Els estudiants han d’acreditar-ne el coneixement a la fi d’un grau

El Consell Interuniversitari de Catalunya, format per representants del govern i de les 12 universitats catalanes, va aprovar divendres un acord que insta a flexibilitzar sobre els criteris pels quals els alumnes que acaben un grau han d’acreditar un nivell B2 en una tercera llengua i adaptar els criteris a les necessitats i especificitats de cada universitat. L’acord a què van arribar universitats i govern proposa “modificar la normativa sobre l’aprenentatge i l’acreditació de coneixements i competències en terceres llengües en el sistema universitari de Catalunya amb l’objectiu de substituir l’exigència actual d’un únic nivell per a tot l’alumnat universitari en acabar els seus estudis per una regulació més flexible, més àmplia i adaptable a les possibilitats i necessitats de cada universitat, d’acord amb la seva autonomia universitària”.

En aquests moments les llengües estrangeres incloses en l’acreditació són l’anglès, el francès, l’alemany i l’italià, les que són matèria d’examen en la selectivitat. El CIC demana que es consideri una ampliació del ventall de llengües incloses en l’acreditació per posar en relleu la riquesa plurilingüe de Catalunya i reforçar la funció social de les universitats. També proposa que es valori l’exempció de l’acreditació en la tercera llengua quan hi hagi dificultats importants per a l’adquisició de competències lingüístiques.

Una altra demanda de les universitats respecte a l’acreditació del B2 és la manera d’aconseguir-la. El CIC proposa que es flexibilitzi la via per fer-ho. Per exemple, suggereix algunes opcions com ara haver superat almenys nou crèdits d’assignatures impartides íntegrament en una tercera llengua en què l’avaluació s’hagi realitzat en aquesta llengua. Una altra via seria haver superat el treball de fi de grau en una tercera llengua. També fer una estada en una universitat o empresa estrangera com a part d’un programa de mobilitat o d’un conveni de cooperació educativa en què l’activitat es faci en una tercera llengua, i haver obtingut un mínim de nou crèdits.

Els estudiants han d’acreditar un nivell B2 en un tercera llengua en acabar els estudis des del curs 2018/2019. Per tant, l’exigència de l’acreditació afecta els estudiants dels graus de tres anys que acabaran aquest curs i els de quatre que ho faran el curs vinent. Vista la proximitat, el COC insta la Generalitat a proposar al Parlament la modificació de la Llei 1/2018. Aquesta estableix que, en el marc promogut per la Unió Europees per impulsar la presència de les terceres llengües en la comunitat universitària, els estudiants han d’acreditar un nivell equivalent al B2 del marc europeu d’una llengua entre les establertes en la selectivitat.

LA DATA

2018/19
És el curs
en què es va començar a demanar l’acreditació d’un nivell B2 en una tercera llengua a la fi d’un grau

LA XIFRA

9
crèdits ECTS
d’assignatures impartides en una tercera llengua es podrien acreditar, segons la proposta del CIC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES