Educació

tiana

Retrets entre govern i oposició per l'ampliació de places de l'escola bressol

El PSC de Tiana critica la “falta de voluntat” de l'equip de govern per arribar al consens

L'alcalde titlla els socialistes de “manipuladors”

L'afer de l'escola bressol de Tiana està lluny de solucionar-se, tot i saber-se que es crearan 34 places més que estaran situades a l'antic escorxador. Govern (Gent i CiU) i oposició (PSC i ERC) mantenen les seves divergències pel que fa a la manera d'ampliar el nombre de places necessàries per cobrir una part de la demanda que no ha pogut accedir a la guarderia municipal. I aquest enfrontament es va tornar a escenificar al ple extraordinari de dimarts, sessió forçada per la mateixa oposició, i que va servir per fer-se retrets mútuament.

Primer, per com es va organitzar el ple. Des del PSC es denuncia que l'alcalde, Emili Muñoz (Gent), va convocar mitja hora abans de la sessió extraordinària una altra en què va presentar la proposta del govern. “Sabíem que el ple extraordinari seria tombat, però enteníem que si l'havíem demanat nosaltres primer escoltarien les nostres propostes, les debatríem i després, en un segon ple, se'ns presentarien les propostes del govern”, explicava ahir la regidora del PSC, Esther Pujol. A través d'una nota de premsa, el seu grup, va criticar que l'equip de govern no acceptés cap de les dues opcions que havien proposat: adequar el local de l'antiga escola bressol La Guineu i instal·lar dos mòduls prefabricats a l'exterior de la guarderia, que podrien estar enllestits en “4 o 5 mesos”. “L'actitud de rebuig del Sr. Muñoz ha estat clara des de l'inici del procés, negant-se a mantenir una reunió amb els grups municipals”, diu la nota.

L'alcalde, però, va assegurar ahir que es va convocar els grups a una sessió informativa a la qual no van assistir, i va defensar la seva proposta assegurant que l'antic escorxador “s'ajusta amb els petits canvis” que s'han de fer. “S'ampliarà l'escola actual amb una inversió que ja està feta”, va dir, tot recordant que el Departament d'Educació ha aprovat la proposta i s'ha compromès a “augmentar el pressupost de l'obra”. Amb la proposta, s'ampliarà el nombre de places, que passaran de 82 a 119. “Cobrim un 40% de la demanda de Tiana”, va assegurar Muñoz, qui va criticar el PSC de “manipular una necessitat social”. “Ha volgut crear crispació. Les dues propostes que fan són falses i complicades”, va cloure l'alcalde.

LA DATA

2011-2012
serà el curs
en què entraran en funcionament les dues noves aules de l'escola bressol municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.