Educació

Foment de la cultura de la pau a les escoles

La Coordinadora d’ONG Solidàries i l’Ajuntament de Girona ho impulsen

Més de 3.000 nens d’escoles gironines comencen aquesta setmana activitats i tallers per sensibilitzar-los en la cultura de la pau arreu del món. La iniciativa s’emmarca en la dotzena edició del Dia Escolar de la No-violència i la Pau, que se celebra cada 30 de gener i que impulsen conjuntament l’Ajuntament de Girona i la Coordinadora d’ONG Solidàries, aquest any amb el lema Bocins de pau per eixamplar la mirada. Estudiants dels cicles formatius d’animació sociocultural i turística de l’institut Vallvera de Salt i d’educació infantil i d’integració social de l’institut Montilivi de Girona han rebut formació per part de l’àrea d’educació crítica de la Coordinadora d’ONG Solidàries per animar aquests tallers fins a principis de febrer. Cada classe elaborarà un vídeo sobre les reflexions de pau que hagin sorgit a les aules. En aquesta edició s’ha contactat també amb infants i joves dels camps de refugiats del Sàhara Occidental, amb escoles de Guatemala, amb grups escolars de Colòmbia, escoles rurals del Marroc, i amb nois i noies de Burkina Faso.

Els materials realitzats es penjaran al web de la campanya i a les xarxes socials de tots els centres participants, així com a les de l’Ajuntament de Girona i de la Coordinadora d’ONG Solidàries.

LA DATA

30/01/22
Se celebrarà
la dotzena edició del Dia Escolar de la No-violència i la Pau


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.