Educació

Educació exigirà el C2 de català per ser docent a partir del 2024

La secretària de Transformació Educativa explica que el nivell de català passarà de ser mèrit a requisit

Mora trasllada als directors dels centres que no han de fer “cap actuació” en relació a la sentència del 25% de castellà

El Departament d’Educació exigirà el C2 de català per accedir a la funció docent a partir del 2024. Així ho ha explicat la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, en una trobada telemàtica amb els directors dels centres. Mora ha indicat que la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) recull que el professorat ha de tenir el nivell C2 però aquest apartat va estar derogat fins al 2019, quan una sentència va reconèixer la seva validesa. El C2 serà també obligatori per a qui ja hi treballa però no el 2024. Així, el C2 deixarà de ser mèrit i passarà a ser requisit. D’altra banda, ha dit a les direccions que no han de fer “cap actuació” respecte a la sentència del 25% del castellà sinó que Educació respondrà al tribunal en dos mesos.

Educació està treballant amb les escoles oficials d’idiomes i el Consell per la Normalització Lingüística en proves estandarditzades, tant d’accés lliure com a formació, i perquè s’obrin més grups per facilitar que tothom pugui tenir accés a la formació per treure’s el C2. A més, Educació incorporarà en el cobrament dels sexennis com a mèrit amb més puntuació el fet de tenir aquest títol.

Per tot plegat, Mora ha convidat els directors a “promoure” que els docents es vagin traient aquesta titulació.

Sentència del 25%

D’altra banda, ha tranquil·litzat les direccions assegurant que no han de fer res en relació a la fermesa de la sentència que estableix el 25% de castellà a les aules. Mora ha indicat que aquesta “recau” sobre el Departament i aquest està treballant a nivell legal. “Com a centres no heu de fer cap actuació”, ha indicat.

En el cas de sentències per reclamacions concretes de famílies sí ha indicat que s’han d’aplicar les mesures que els indicaran des d’inspecció. I és que Mora ha dit que el pes recau sobre la inspecció, que també acompanyarà les direccions en cas de demandes o queixes de famílies reclamant el 25% en al·lusió a la sentència genèrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries