Educació

Els sindicats d’Educació convoquen vaga de cinc dies al març

Asseguren que l’avançament del calendari escolar és “la gota que ha fet vessar el vas” i amenacen en no començar el curs si Cambray no accepta les seves reivindicacions

Els sindicats d’Educació han anunciat una vaga de cinc dies al març contra l’avançament de l’inici del curs, que la conselleria va anunciar la setmana passada sense negociació prèvia. La modificació del calendari escolar ha sigut “la gota que ha fet vessar el vas” i han anunciat que si el conseller Josep González-Cambray no respon a les seves reivindicacions no començaran el curs el pròxim mes de setembre.

“Els sindicats d’Educació de forma unitària davant de la postura immobilista del conseller de no retirar l’ordre de calendari que ha sigut la gota que ha fet vessar el got i ha traspassat totes les línies vermelles trencant les negociacions de la part social i davant la negativa de seure’s a negociar tots i cadascun dels punts que tenim sobre la taula en educació, convoquem de forma unitària vaga de cinc dies al mes de març”. Així ho han anunciat els sindicats a l’exterior del departament després de reunir-se amb Cambray i passar tota la nit tancats al departament.

I han anat més enllà: “Si el conseller continua mantenint l’inici de curs al setembre, no començarem el curs”, ha informat Iolanda Segura, del sindicat majoritari Ustec-Stes. Les dates concretes les anunciaran pròximament.

Els sindicats asseguren que no desconvocaran la vaga fins que no aconsegueixin tots els seus objectius laborals: “El 6% en PIB en inversió, la pèrdua del poder adquisitiu acumulat, la reversió de retallades, el calendari, el currículum, el decret de plantilles, negociació real i dimissió del conseller, estabilització del personal interí laboral, l’FP pública i de qualitat, l’equiparació salarial. Volem negociar tots aquests punts i no ens mourem d’aquí”.

Els sindicats critiquen que Cambray hagi anunciat “un ordre de calendari a la premsa sense haver passat per la mesa de negociació no és una actitud dialogant. És una actitud impositiva”. “S’ha trencat del tot aquest equilibri precari que teníem”, han assegurat.

Els sindicats, que consideren que l’avançament del calendari sí que afecta els seus drets laborals, han assegurat que el departament té tota la comunitat educativa “en peu de guerra” i han demanat el suport de tots els col·lectius, també a famílies i estudiants.

Des d’ASPEC, Lucía Aguilar, ha reivindicat que el professorat està esgotat i no té perquè perdre més condicions laborals. Lorena Martínez, d’UGT, ha afegit que la conselleria no ha sabut concretar on haurà de treballar el personal que finalitza contracte el 30 de juny o el 31 d’agost i per això ha dit que amb l’avançament dels nomenaments no es garanteix tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses