Educació

ALEMANYA

Calendari sota el federalisme

A Alemanya, el calendari escolar està dissenyat perquè no hi hagi una aturada general, especialment a l’estiu, ni que tothom surti a la carretera, agafi el tren o l’avió al mateix temps, en un país amb 82 milions d’habitants. És un calendari per tandes, on a cada land –estat federat– li corresponen unes sis setmanes a l’estiu. Al nord, les vacances d’estiu comencen al juny i es torna a l’escola la primera setmana d’agost. Al sud, arrenquen a finals de juliol i no comença el nou curs fins al setembre. El centre del país ho fa en una franja mitjana.

Són vacances d’estiu relativament curtes, en comparació amb les catalanes. Però cal tenir en compte que, com en altres països del nord i centre europeu, el curs escolar queda tallat també per les vacances curtes a la tardor –entre octubre i novembre–, després venen les d’hivern o Nadal, al febrer hi ha una setmaneta més sense escola, després vindran les de Setmana Santa i finalment cap a finals de maig el pont llarg de Pentecosta.

És un calendari que complica prou la vida els pares i mares que treballen, que evidentment no tenen ni tantes setmanes de vacances ni tampoc les poden agafar en set tongades a l’any. Si, al damunt, són famílies geogràficament dividides –per qüestions de treball o perquè pare i mare estan separats– la conciliació esdevé un repte logístic, que reclama molta sang freda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia