Educació

Vaga a educació els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Ja hi havia convocada una altra aturada per al 23, pel 25% de castellà

Les “imposicions” del Departament d’Educació en les polítiques educatives del país han portat els sindicats del sector a convocar una vaga que es farà en cinc jornades: els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març.

Els sindicats Ustec, CCOO, UGT, Aspepc, CGT, USOC i Intersindical van afirmar ahir conjuntament que aquesta és la “resposta contundent” a ordres donades per la conselleria en temes com ara l’avançament del calendari escolar al 5 de setembre. “És l’hora del compromís, de donar exemple als nostres alumnes i de lluitar pel que és just”, van dir ahir.

Els convocants de l’aturada exigeixen la retirada del calendari, una “negociació real immedata” i la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez Cambray, amb qui ja es van trobar sense cap resultat arran d’una tancada a la seu del departament. Segons les forces sindicals, la conselleria “està oblidant que és la seva obligació promoure el respecte i el reconeixement al col·lectiu docent davant la societat”. A més de la retirada del calendari escolar, més inversió, una reducció de les ràtios o que no es tanqui cap grup educatiu a la xarxa pública.

Als cinc dies de vaga, s’hi ha de sumar el 23 de març, dia en què també hi ha convocada una altra aturada contra la sentència que imposa un 25 % de classes en castellà obligatòriament a tots els centres educatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia