Educació

Últim dia de vaga dels docents gironins amb la voluntat de mantenir la mobilització

El sindicat Ustec-STEs fa un balanç molt positiu de la resposta de la demarcació durant les quatre jornades

Calcula el seguiment d’ahir en un 20%

Cinquena i última jornada de vaga avui convocada pels sindicats del sector de l’ensenyament amb la voluntat, però, de continuar amb les reivindicacions, ja que no s’ha arribat a cap acord. La portaveu i delegada del sindicat Ustec-STEs a les comarques gironines, Glòria Polls, va insistir en el menysteniment i en les maneres de la conselleria d’Educació a les taules negociadores, a les quals no assisteix el conseller Gonzàlez-Cambray sinó un mediador del departament: “Mentre negociàvem a les taules, el conseller anava donant instruccions, de manera unilateral, sense abans ser debatudes i passades per la mesa.” En aquest sentit, hi afegeix l’hermetisme del departament: “Dilluns ens vam asseure set hores i no tenen cap voluntat negociadora ni de revertir res; nosaltres estem oberts a una negociació real, arribant a consensos. Així, des d’Ustec-STEs han decidit continuar fent sentir les seves reivindicacions amb més mobilitzacions, i ara han de valorar de quina manera.

Quant al seguiment de la vaga a les comarques gironines durant les quatre convocatòries, Ustec-STEs en fa un balanç molt positiu. Ahir el sindicat calculava el seguiment a la demarcació en un 20%, mentre que el departament ho rebaixava fins a gairebé un 6%. “La resposta al carrer de la comunitat educativa ha estat molt bona; el primer dia hi havia 4.000 docents a la manifestació davant de la seu de la Generalitat.” Glòria Polls va recordar també el fet inusual de les direccions dels instituts gironins, que van secundar al cent per cent la vaga amb un manifest unitari.

LA FRASE

No hem arribat a cap acord; no hi ha hagut negociació real i continuarem amb les reivindicacions
Glòria Polls
PORTAVEU I DELEGADA D’USTEC-STES A les COMARQUES GIRONINES

LA XIFRA

5,56
per cent és el percentatge
de participació de la vaga als centres públics de la demarcació ahir, segons Educació.

Mateix itinerari del primer dia de vaga

Els sindicats han convocat a les vuit del matí marxes lentes de cotxes des dels centres educatius de Girona fins a tres punts diferents de la ciutat des d’on començaran tres marxes a peu. Així, a les nou del matí les tres columnes sortiran del pavelló de Fontajau, del pàrquing Walla i de l’estació del tren. Hi haurà una trobada al pont del Dimoni a les deu del matí. Des d’allà s’anirà fins al davant de la seu de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.