Educació

La Generalitat ampliarà en 7.000 les places d’FP per al proper curs, amb 276 grups nous

Educació i Empresa presenten una oferta integrada, amb el doble de places per a formació contínua, fins a les 242.000

Es flexibilitzarà la preinscripció per donar prioritat d’accés de grau mitjà als alumnes de quart d’ESO

El Govern ha anunciat una oferta inicial 147.805 per a la Formació Professional inicial el curs vinent, el que suposarien 7.593 places més que les 140.212 ofertades l’abril del 2021. Aquesta xifra però no contempla les convocatòries extraordinàries de places que es van produir després de l’alta demanda de l’any passat. En grups, Educació ha informat que n’hi ha 276 de nous.

Més enllà de l’FP inicial i bàsica, els consellers d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, i d’Empresa, Roger Torrent, han presentat aquest dilluns l’FPCAT365 que inclou tota la formació professional al llarg de la vida de manera integrada. Així, hi ha 242.000 places de formació contínua, més del doble de les 120.000 de l’any passat; i 23.568 de certificats, 12.427 més.

El nou model d’FP integrat serà una “única finestra, flexible i coordinada entre els dos departaments al costat de l’agència d’FP de Catalunya” i comptarà amb una inversió global per aquest any 2022 de 726,6 milions d’euros, segons Roger Torrent.

El conseller d’Empresa ha recordat que el nou model d’FP es va acordar en el marc de la Comissió Rectora del Sistema de Formació i Qualificació Professionals del passat 25 de febrer, on es va establir un nou horitzó per a la planificació de l’oferta d’FP, de la mà de les patronals i els agents socials, per adequar l’oferta formativa a les necessitats del mercat.

En aquest sentit, Torrent ha concretat que en el nou disseny de la FP es reforçarà l’oferta dels estudis d’economia digital en matèries com el 5G o el desenvolupament de videojocs o realitat virtual, així com els estudis d’economia verda, amb matèries com a energies renovables o vehicles elèctrics, i també s’ampliaran els estudis d’atenció a les persones.

Per la seva banda, el conseller d’Educació ha afirmat que l’objectiu per als propers dos cursos és ampliar en 12.000 les places d’FP en grau mitjà, el que suposarà un augment d’inversió de 117 milions d’euros i un increment de 1.022 docents.

Cambray també ha anunciat que es flexibilitzarà la preinscripció per al proper curs escolar per donar prioritat d’accés a l’FP de grau mitjà als alumnes procedents de quart d’ESO, amb la finalitat de “prevenir l’abandó escolar”.

Per això, hi haurà un primer termini només per a ells del 17 al 23 de maig. Cambray ha asseverat que tots els alumnes de 4t d’ESO tindran plaça en la família que escullin, amb l’objectiu d’evitar l’abandonament escolar. Un cop finalitzat aquest període, la resta de persones que vulguin cursar FP podran fer la preinscripció entre el 25 i el 31 de maig .

Les 7.000 noves places s’integraran en 276 grups nous, dels quals 128 seran de grau mitjà, 51 de grau superior, 33 de PFI i la resta es destinaran a altres graus bàsics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia