Educació

El Consell Lingüístic proposa una prova per obtenir el certificat de català en acabar l’ESO

L’informe entregat a Educació estableix la llengua catalana com a l’“eix” i planteja més formació per als docents

El Consell Lingüístic Assessor ha proposat que els alumnes hagin de superar una prova per obtenir un certificat de nivell de català al final de l’ESO i que, per tant, deixi de ser automàtic. Aquesta mesura forma part de l’informe entregat al Departament d’Educació per tal d’impulsar l’ús del català a les aules. L’informe estableix que el català ha de ser l’ “eix” i la llengua “referencial i d’aprenentatge” i afegeix que els projectes lingüístics poden preveure el castellà com a llengua d’aprenentatge. Proposa també més formació per als docents i insisteix que no poden triar la llengua en què fan classe. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha explicat que estudiaran les mesures i elaboraran el decret per desplegar la LEC.

El Consell Lingüístic Assessor ha fet aquest informe a partir de l’encàrrec que la conselleria li va fer al març en constatar la davallada en l’ús del català als centres. La seva presidenta, Carme Junyent, ha celebrat en primer lloc que es reconegués aquest aspecte i ha explicat que han fet un seguit de propostes en la línia d’impulsar l’ús de la llengua a les aules.

Una d’aquestes és que al darrer curs de l’ESO, els centres educatius ofereixin la possibilitat d’obtenir, mitjançant una prova específica, un certificat oficial que acrediti la competència lingüística en català, o de l’occità en cas de l’Aran. Junyent ha considerat “una falta de respecte” que actualment es “regali” un títol als alumnes, en al·lusió a l’obtenció del nivell C1 en acabar l’ESO de manera automàtica.

El conseller ha dit que aquesta mesura s’”avaluarà”, com la resta, i l’informe servirà per elaborar el decret que desplegui el títol segon de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), sobre el règim lingüístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES