Educació

Els sindicats critiquen l’anunci d’Educació de mantenir l’avançament del curs

Els sindicats USTEC·STEs (IAC) i CCOO carreguen contra el Departament d’Educació pel manteniment de l’avançament del calendari escolar el curs vinent. En aquest sentit, USTEC denuncia el “màrqueting i mentides” de la conselleria “per imposar les seves polítiques”. En un comunicat, el sindicat lamenta que Educació difongui “un relat interessat i amb les conclusions precuinades” per imposar novament l’avançament del calendari i afegir-hi les tardes de setembre com a lectives. “Això suposa augmentar la sobrecàrrega i la vulneració de drets laborals tant de docents com de personal d’atenció educativa. Ens trobem davant d’una estratègia comunicativa d’emblanquiment d’una decisió presa per endavant”, denuncien.

Després de la reunió de dijous de la Mesa Sectorial del Personal Docent No Universitari, USTEC critica que el departament ha utilitzat com a “excusa” esperar la finalització de l’auditoria externa per no permetre als representants dels treballadors negociar els elements “més lesius” dels canvis en el calendari: “Una cortina de fum per evitar la negociació col·lectiva durant més de cinc mesos.”

També posa l’accent en què l’avaluació encarregada a una empresa constata que la gestió de les tardes de setembre “va ser un despropòsit”, per manca de previsió d’alumnat, espais i materials, precarització de les condicions laborals i descoordinació amb el conjunt de la comunitat educativa. El mateix departament reconeix que només entre el 40 i el 45% de l’alumnat de l’escola pública va assistir a les tardes.

“La imposició de l’ordre de calendari va ser fa un any el catalitzador d’un malestar creixent entre els col·lectius i tot apunta que el Departament, addicte al despotisme, no ha après res de la revolta educativa viscuda els darrers mesos”, conclouen.

Per la seva banda, CCOO exigeix seriositat i rigorositat a Educació. “Era la primera Mesa després de les vagues de gener i el departament no ha inclòs cap punt sobre la reversió de les retallades o baixada de ràtios que ens van dur a tornar a fer vaga”, lamenten.

“El conseller Josep Gonzàlez-Cambray ha tornat a anunciar als mitjans de comunicació l’avançament del curs escolar vinent sense comptar, una vegada més, ni amb la representació legal dels treballadors, ni amb el Consell Escolar de Catalunya, ni amb el conjunt de la comunitat educativa”, censura el sindicat.

A més, CCOO considera que la qualitat educativa no depèn del fet que el curs comenci abans o després o de tenir estones de lleure gratuïtes un mes, sinó de molts altres factors: “El que cal és una bona inversió que permeti reduir les ràtios i una millor atenció individualitzada.” Per aquests motius, el sindicat ha demanat una mesa monogràfica sobre el calendari escolar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses