Educació

Mor Ricard Torrents, primer rector de la Universitat de Vic

Escriptor, traductor i especialista en l’obra de Verdaguer, també va fundar l’editorial Eumo

El fundador i primer rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Ricard Torrents, ha mort avui als 86 anys. Així ho ha comunicat la Universitat, que ha qualificat la pèrdua com a “irreparable” tant per a la comunitat de la universitat com per a tota la societat del país. Nascut a Folgueroles el 1937, Torrents va ser especialista en l’obra de Jacint Verdaguer, i ell mateix va ser escriptor i traductor. Va ser fundador de l’Escola Universitària Mestres Balmes, precursora de la UVic-UCC i més tard va impulsar i dirigir els Estudis Universitaris de Vic fins al moment en què va ser elegit primer rector de la UVic. A partir de la sigla d’Escola Universitària de Mestres d’Osona també va fundar l’editorial Eumo, especialitzada en educació, poesia i història.

Torrents deixa una extensa obra com a traductor, amb obres italianes i alemanyes i també llibres de la Bíblia en hebreu i grec. També va ser membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i el desembre de 2010 va ser nomenat president del Consell Consultiu de la Universitat de Vic. El 2020 Eumo Editorial va fundar en honor seu el premi d’assaig Ricard Torrents. El funeral tindrà lloc dimarts, a dos quarts de sis de la tarda, al Tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia