Educació

educació

El FEDAC d’Anglès reclama el concert econòmic per les línies d’ESO a Educació

El Departament assegura que l’oferta pública pot assumir tots els alumnes de secundària

L’equip directiu manifesta que mantindran l’ESO per al curs vinent donat que tenen 24 preinscrits

La direcció del centre FEDAC d’Anglès (Selva) reclama que el Departament d’Educació autoritzi el concert econòmic per les línies d’ESO que han obert aquest curs. El director del centre, Rafel Iglesias, ha detallat a l’agència Acn que el projecte d’ampliar l’ESO surt arran d’una proposta que va fer la inspectora de la zona i des del FEDAC van aconseguir el vistiplau de l’institut públic del municipi i l’Ajuntament d’Anglès.

El director dels serveis territorials va lloar la proposta i això va esperonar al centre a fer les obres d’ampliació pertinents. Ara, després d’arrencar el primer curs, el Departament d’Educació nega el concert econòmic i justifica que ja hi ha tres línies a l’oferta pública que podrien assumir tots els alumnes de la població.

El FEDAC d’Anglès va estrenar el setembre del 2022 la primera classe de primer d’ESO. Ho va fer amb 23 alumnes en un centre que, fins ara, només oferia les etapes d’infantil i primària. La decisió de crear una línia de l’ESO va arribar a la direcció del FEDAC el primer trimestre del 2021, quan la inspectora del Departament d’Educació de la zona els va demanar si s’havien plantejat mai oferir la secundària en aquell centre.

El director del FEDAC Anglès, Rafel Iglesias, va veure-ho com un estímul i va consultar el projecte als responsables dels centres FEDAC, qui van donar llum verda a ampliar l’oferta. A partir d’aquí, Iglesias explica a l’ACN que va optar per consultar la proposta amb el director de l’institut Rafael Campalans, qui va veure el projecte com un win-win” perquè l’institut públic estava “massificat”.

Posteriorment, el director es va adreçar a l’Ajuntament d’Anglès i l’alcaldessa va celebrar la notícia. Finalment, Iglesias va trucar a la porta dels serveis territorials d’Educació a Girona amb una primera proposta sota el braç. El que era el responsable del departament en aquell moment, Martí Fonalleras, va considerar que havia estat “molt noble” que el director anés a parlar amb “el territori abans de tirar pel dret”.

El proper curs, garantit

L’equip directiu ha anunciat que malgrat la negativa d’Educació mantindran l’ESO de cara al curs vinent i ja tenen 24 preinscrits per fer 1r d’ESO. Malgrat tot, Iglesias ha anunciat que segurament hauran d’augmentar la quota mensual que paguen els alumnes que estudien al FEDAC (actualment són 50 euros al mes). Tot i així, avisa que “la situació no es pot allargar en el temps” perquè a banda d’assumir l’ESO amb fons propis, cal sumar-hi els diners que s’han invertit per adequar els espais per fer-hi les aules de secundària que també provenen de recursos propis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia