Educació

Nadal reitera el compromís del govern amb la UCE

El conseller d’Universitats es compromet a “trobar maneres” que estigui ben integrada en el sistema universitari català i presumeix del seu suport en la presidència de Montilla

Reivindica el català com a llengua de coneixement i ciència

El conseller de Recerca i Universitats, Quim Nadal, ha donat la seva paraula avui de “donar continuïtat als compromisos successius” contrets per molts executius anteriors en suport de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). En una atenció als mitjans a Prada abans d’un acte amb rectors catalans, Nadal ha subratllat la voluntat de les dues parts de “vincular-se de la manera més estreta possible” al sistema universitari català, encara que no pugui ser òbviament dins del sistema reglat. “Hem d’avançar en la direcció de trobar maneres que la UCE estigui ben integrada en el sistema, en el paper que li toca”, ha corol·lat.

De fet, Nadal ha pres el guant al rector de la UCE, Jordi Casassas, que ahir va agrair al president José Montilla el suport que el seu govern va donar a la cita, i ha recordat que van ser ell mateix personalment i Josep Huguet com a consellers els que van fer “les passes necessàries” per atendre el pagament de quantitats que es devien per afrontar la compra de la seu actual de la fundació a Vallroc –l’alberg Pau Casals-Canigó– i van “desenclavar” la situació econòmica de la institució. En aquest sentit, el conseller també ha donat valor a l’acte d’ahir a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, amb la presència de fins a cinc presidents de la Generalitat, que és segons ell “una demostració que tots ells li atorgaven un valor simbòlic d’altíssima significació”.

El conseller, a banda, també ha reivindicat que és perfectament possible propugnar la internacionalització de la universitat catalana amb la preservació del català, perquè és una llengua “de coneixement i ciència”, que té valor universal en tots els àmbits. “No hi ha contradiccions en l’aprofundiment de la llengua”, ha conclòs, mentre ha afirmat que el departament presta ara la “màxima atenció” perquè guanyi presència a les aules.

El conseller, que també ha tret pit que ja s’han renovat tots els consells socials, alguns dels quals estaven caducats des del 2017, ha evitat pronunciar-se sobre si el govern assistirà a la manifestació de la Diada d’enguany, i ha dit que és una decisió que pertoca més a l’esfera dels partits, en aquest cas ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

salut

L’Hospital de Mataró canvia els uniformes quirúrgics per uns més sostenibles

mataró

Les fires del 1 de Maig omplen els carrers de Figueres

figueres

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona