Educació

EDUCACIÓ

Aragonès posa en valor l’escola rural en la inauguració la nova de Vilamalla

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegura que el Govern treballa per una educació pública i “en català” per formar ciutadans “crítics i compromesos”, segon recull una informació de l’Agència Catalana de Notícies.

Durant la inauguració de la nova escola de Vilamalla, el president també ha posat en valor la importància de les escoles rurals i la integració de l’etapa educativa dels 0 als 3 anys en aquests centres. “Treballem per garantir el vostre dret a l’educació perquè no hi hagi res que us limiti en tot el que pugueu fer a la vida”, ha insistit Aragonès a la seva intervenció.

L’escola Josep de Ribot i Olivas compta amb 133 alumnes des d’Infantil 1 fins a 6è de primària i substitueix unes instal·lacions que han estat en barracons durant 20 anys.

El president ha assegurat que aquest curs escolar han continuat amb diverses mesures per “reforçar” el dreta a una educació de “màxima qualitat”. Una educació pública, ha dit, que ha d’ajudar a formar “ciutadans i ciutadanes preparats, crítics i compromesos i també una educació en català”.

Durant el seu discurs, Aragonès ha dit també que les escoles són els edificis “més importants” d’un poble i que els nens i nenes són “el futur”. D’altra banda, ha volgut posar en valor les escoles rurals i la de Vilamalla com a exemple “d’integració” de l’etapa d’infantil i ha recordat que aquest curs s’ha reforçat el nombre de docents. “Ara tenim més mestres i més professors que mai”, ha dit. En aquest sentit, ha remarcat que, després d’uns anys sense disponibilitat pressupostària, enguany s’ha impulsat l’obertura de nous centres, onze en total a tot Catalunya. 

 La consellera d’Educació, Anna Simó, també ha defensat la importància de les escoles rurals. “Queda molta feina per fer però hem aconseguit incorporar l’etapa dels 0 als 3 anys. Tenim un compromís amb les escoles rurals, en tenim 360 i volem que siguin encara més”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins