Educació

educació

Tallen la C-66 per reclamar la nova escola de Forallac

L’Ajuntament ha posat a disposició uns terrenys per signar un conveni i acusa el Departament d’Educació de “falta de sinceritat”

Bona part dels 160 alumnes de l’escola de Forallac han tallat la C-66 al seu pas per la localitat, segons informa ACN. Ho han fet acompanyats dels seus pares per protestar contra el Departament d’Educació per no construir la nova escola. El centre es va obrir fa 16 anys i sempre ha estat de barracons. Per això, les famílies reclamen una escola d’obra nova al poble ja que “està plenament consolidada”. A més, compten amb el suport de l’Ajuntament de Forallac, que ha posat a disposició d’Educació uns terrenys, però el Departament de moment no atén la petició, al·legant que no s’estan signant convenis per falta de recursos. Un motiu que no comparteixen les famílies, que asseguren que sí que se n’han signat a altres llocs. 

Quan l'escola de Forallac va obrir les portes, només  tenia una classe amb dinou infants i una mestra. Setze anys després, el nombre d'alumnes s'ha multiplicat per deu i el centre ha  crescut per donar resposta a les necessitats de les famílies. Però el que no ha canviat són els barracons i aquest dimarts l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) del centre ha dit prou. Durant més d'un quart d'hora han tallat la carretera C-66, que connecta la Bisbal d'Empordà amb la Costa Brava central, amb les conseqüents retencions en una via especialment transitada. I tot per reclamar al Departament d'Educació que "compleixi" i tiri endavant amb el projecte de fer una escola nova sense barracons. "Els primers infants que van entrar a estudiar a l'escola estan acabant la universitat i seguim amb els barracons. No pot ser, volem la millor escola pels nostres fills i filles", raona la presidenta de l'AFA, Marta Clusa. Les famílies compten, a més, amb el suport tant de la direcció del centre com de l'Ajuntament. 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat