Educació

GIRONA

UNED sènior ofereix un curs sobre alimentació i un sobre instruments musicals

La Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) implantarà a Girona el programa UNED Sènior, dirigit als alumnes de més de 50 anys, que els últims anys s’ha consolidat en altres poblacions de la demarcació, com ara Olot, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i Salt. Amb la col·laboració de la l’Espai Fundació La Caixa, la UNED oferirà dos cursos, un sobre alimentació i l’altre sobre instruments musicals. Cada un serà de 15 hores i tindrà dues convocatòries, una a cada quadrimestre del curs lectiu.

Una seixantena de persones ja s’han inscrit en algun dels curso: El pas a pas de l’alimentació conscient i Instruments musicals de pel·lícula II. L’objectiu del centre és consolidar la aquesta proposta a la ciutat, augmentar l’oferta formativa i arribar a més poblacions els propers anys.

UNED Sènior or és un programa formatiu dirigit a persones de més de 50 anys per proporcionar coneixement i desenvolupar aprenentatge i l’autonomia personal amb temes d’actualitat i la participació activa a les classes. Al mateix temps, afavoreix la comunicació dels alumnes a partir de les relacions interpersonals. El ventall de temes que ofereix és molt ampli i l’alumne no necessita cap titulació prèvia. El projecte es va iniciar a les comarques gironines l’any 2012 a Olot amb una gran acceptació, essent l’embrió d’aquest programa.

Amb la voluntat d’enfortir-lo i donar-li continuïtat, UNED Sènior va expandir amb èxit aquest model a Figueres, Salt i Sant Feliu de Guíxols. Aquest curs 2023-2024 s’inicia a la ciutat de Girona gràcies a un acord amb l’Espai Fundació “La Caixa”, que cedeix les seves instal·lacions de la plaça Poeta Marquina. A curt i mitjà termini, la UNED treballa perquè aquest model d’aprenentatge enfocat a la població major de 50 anys arribi a més localitats de les comarques gironines. Actualment, UNED Sènior oferta un total de 34 cursos d’àmbits diversos amb un total de 694 alumnes distribuïts en les quatre localitats de la demarcació.

Per a David Maldonado, director d’UNED Girona, exportar aquest programa de formació a la ciutat de Girona és “una finestra d’oportunitat que pot anar més enllà amb el temps. És tot un èxit haver-ho pogut fer, perquè un temps enrere no ho vèiem factible. Ara ho hem aconseguit, la gent ha respost positivament i el que volem és donar-li continuïtat perquè es converteixi en un model consolidat que pugui créixer, sempre mantenint la qualitat en la formació que oferim”.

Marta Mallarach, coordinadora de l’UNED Sènior, subratlla “la importància de mantenir la inquietud pel saber i el coneixement al llarg de la vida” i explica que amb aquests cursos “es busca la interacció activa entre el formador i els participants per afavorir l’aprenentatge i l’aportació del propi bagatge personal”. Afegeix que “un altre factor significatiu en aquest tipus de formació és la socialització, que és vital per mantenir una bona salut emocional i psicològica, aconseguint un envelliment actiu i de qualitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona