Educació

Girona triplica les places per a nadons de les escoles bressol municipals

L’Ajuntament de Girona triplicarà les places per a nadons de les escoles bressol municipals. El proper curs 2024-2025, la ciutat comptarà amb 28 places públiques d’Infantil 0, mentre que fins ara n’hi havia 14. Concretament, el consistori augmentarà els llocs que ofereix de 7 a 21, que se sumaran als 7 que ja ofereix la Generalitat de Catalunya. Aquest matí, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila Vergés, ha detallat les novetats de les escoles bressol per al proper curs, així com l’oferta de l’Escola Municipal de Música. Segons explica el consistori en un comunicat, aquest increment de places d’I0 serà possible perquè l’Ajuntament de Girona habilitarà dues aules de l’escola bressol municipal Baldufa, de Germans Sàbat, per a nadons, que tindran capacitat per atendre 7 infants cada una d’elles. D’aquesta manera, a partir del setembre tres escoles bressol públiques oferiran Infantil 0, mentre que fins ara n’hi havia dues: l’escola bressol municipal Garbí, situada a Pla de Palau – Sant Pau, i la llar d’infants de la Generalitat El Tarlà, situada a Can Gibert del Pla. Amb aquest tercer centre es podrà redistribuir territorialment l’oferta.

Pel que fa a l’oferta formativa de l’Escola Municipal de Música, l’equipament oferirà el pròxim curs més de 550 places. En concret, hi haurà 345 places de programes formatius, 110 places als cors i 100 places a l’Aula Oberta d’Audició Musical. A més, s’oferirà la possibilitat que hi hagi alumnat que s’inscrigui a assignatures soltes que pertanyen a programes formatius de l’escola sense la necessitat de cursar el programa formatiu sencer. També cal destacar les 18 especialitats instrumentals que es duran a terme.

Tarifes

D’altra banda, l’Ajuntament de Girona ha presentat unes noves tarifes de les escoles bressol municipals, després de més de 10 anys amb el mateix sistema i imports. Aquesta proposta s’haurà d’aprovar per Ple. Els preus s’estableixin per tarifació social, un sistema de pagament per trams segons el llindar de renda de cada família. D’aquesta manera, es garanteix que totes les famílies puguin accedir al servei. El pròxim curs s’incorporaran dos trams més (tram 8 i tram 9) per garantir una distribució equitativa dels imports assignats a cada unitat familiar, tenint en compte l’increment del cost de la vida dels darrers anys. A més, s’han redistribuït els trams de renda perquè moltes més famílies puguin entrar en trams inferiors, és a dir, perquè paguin menys.

Per últim, s’ha establert un preu públic per al servei de berenar per equiparar-lo amb el funcionament d’altres serveis complementaris com l’àpat de dinar.

El període de preinscripció a les escoles bressol públiques per al curs escolar 2024-2025 serà del 6 al 17 de maig. La sol·licitud s’ha de formalitzar de forma presencial al centre escollit en primera opció, demanant cita prèvia a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) o de forma telemàtica a partir del 3 de maig.

Pel que fa al calendari, el 28 de maig de 2024 es publicaran les llistes, i el 3 de juny es realitzarà el sorteig públic en línia a les 10 h. La publicació de les llistes d’infants admesos i, si s’escau, de les llistes d’espera serà el 10 de juny. Un cop assignada la plaça, s’haurà de realitzar la matrícula al centre assignat dins el període del 12 al 21 de juny.

A l’Escola Municipal de Música el període de preinscripció serà del 22 d’abril al 8 de maig de forma telemàtica a través de la web del centre. Del 6 al 12 de juny es durà a terme el període de matrícula per a l’alumnat de 5 i 6 anys; i del 25 al 28 de juny, per a la resta d’alumnes. L’1 de juliol s’obrirà la inscripció fora de termini i de matèries soltes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS
meteorologia

Més de 350 avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona