Educació

Educació

Ullastrell vol que a l'actual escola s'hi ubiqui l'institut

desplaçaments ·

Ho proposaran al govern de la Generalitat que surti de les eleccions per evitar que els alumnes hagin d'anar a Viladecavalls

Set empreses presentaran el projecte constructiu de l'escola Serralavella

L'equip de govern d'Ullastrell té previst demanar al nou govern de la Generalitat que surti de les eleccions del 28 de novembre que ve que l'actual edifici de l'escola Serralavella es converteixi en l'institut del municipi i, d'aquesta manera, es pugui amortitzar l'edifici. Així ho ha explicat el regidor d'Educació, Joan Valldeperas, assegurant que d'aquesta manera també s'evitarà que els joves del municipi que acaben l'etapa de primària hagin de desplaçar-se a estudiar a la població veïna de Viladecavalls. Aquesta és una iniciativa que CiU veuria amb bon ull en cas que entressin al govern de la Generalitat.

L'Ajuntament està seguint els tràmits per construir la reivindicada nova escola Serralavella a la zona coneguda popularment com la zona dels horts, a la finca de Mas Gras, en una parcel·la de 7.500 m² que el govern va cedir el juliol del 2008 al Departament d'Educació, després de superar la polèmica de la seva ubicació que va enfrontar fa uns anys el govern i l'oposició. Per ara s'han habilitat uns mòduls prefabricats per assumir l'increment del nombre d'alumnes del centre, que s'ha fet petit. Fins a 33 empreses es van presentar al procediment obert restringit per assumir la construcció del centre, amb un pressupost de 4,6 milions, i els tècnics van estudiar la documentació presentada per cadascuna, i la mesa de contractació, amb l'assistència d'un representant del Departament d'Educació, va emplaçar les set més ben classificades a presentar la seva proposta de projecte constructiu. El 10 de novembre passat es va obrir la licitació del concurs per redactar el projecte que convoca l'Ajuntament que inclou en el plec de clàusules la concessió de l'actual escola. Aquest és l'acord al qual Ajuntament i Generalitat van arribar perquè el consistori no hagués de finançar 800.000 euros de desamortització de l'edifici actual. La nova escola haurà de tenir en compte la situació orogràfica del terreny, a més de ser funcional i es valorarà que compleixin algunes de les millores proposades per mares i pares. L'objectiu és que pugui entrar en funcionament el curs 2012-2013.

LA XIFRA

4,6
són els milions
que costarà la construcció de l'escola de dues línies que funcionarà el curs 2012-2013.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.