Educació

Un diputat nord-català vol suprimir els estudis de psicologia, sociologia i geologia de la universitat

Fernand Siré, diputat a París del partit del president Sarkozy, la UMP, i batlle de Sant Llorenç de la Salanca, considera que aquestes formacions universitàries “no condueixen a res”

Fernand Siré és un diputat discret, que va ocupar el càrrec després de la mort d'Arlette Franco, la carismàtica diputada de la UMP i batllessa de Canet del Rosselló el març de l'any passat. Siré és metge i batlle de la població de Sant Llorenç de la Salanca, a la Catalunya del Nord, des de fa deu anys.

A l'Assemblée Nationale de París és vicepresident del grup d'estudis sobre les inundacions, els riscos naturals i les calamitats agrícoles. I és membre, també, de la comissió dels afers socials. És en una reunió d'aquesta darrera comissió dedicada a les universitats que va fer una intervenció, el 16 de març, on va afirmar que “seria millor racionalitzar les despeses suprimint de les universitats els ensenyaments que no condueixen enlloc, per exemple la psicologia, la sociologia o la geologia”. El diputat nord-català va afegir que a la universitat francesa “es perpetuen ensenyaments que interessen només als professors, per als qui l'única preocupació és protegir el seu lloc de treball”.

En els àmbits universitaris, sindicats d'ensenyament i associacions professionals està tenint lloc una campanya de denúncia d'aquestes declaracions. La federació francesa de psicòlegs i psicologia ha fet pública una carta oberta al diputaton s'indigna per les seves afirmacions. De moment, el govern francès no ha desautoritzat el diputat de la majoria, i la ministra que té al càrrec les universitats, Valérie Pecresse, no ha volgut valorar les seves afirmacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó