Educació

La nova facultat d'Educació d'Alacant trenca barreres entre el campus i Sant Vicent del Raspeig

Aquest dimarts s'ha inaugurat el nou edifici amb 20.000 m2, 45 aules i una capacitat per a 2.400 alumnes

La nova infraestructura es troba fora del recinte del campus, en terrenys cedits per l'ajuntament

Cinc anys de treballs i 19,5 milions d'euros han servit per a convertir l'antic edifici que acollia el centre de formació de professorat de l'EGB en la nova facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, un projecte dissenyat durant el mandat del rector Salvador Ordóñez, al que va posar la primera pedra el rector Juan Ignacio Jiménez Raneda i que ha inaugurat l'actual mandatari de la institució, Manuel Palomar.

El nou edifici, anomenat per alguns com “la joia de la corona”, destaca per la seua modernitat, disseny, innovació i una gran amplitud, amb 20.000 m2, 45 aules i capacitat per a 2.400 alumnes. Però sense cap mena de dubte la seua principal característica és que es troba ubicat fora del campus, en terrenys cedits per Sant Vicent del Raspeig a la Universitat.

En aquest sentit, l'alcaldessa de la localitat —i presidenta de la Diputació— Luisa Pastor, s'ha referit al campus com “la illa d'or de Sant Vicent” i ha destacat que la nova facultat “trenca barreres” entre la institució i la localitat.

La consellera d'Educació, Cultura i Esports, Maria José Català, per la seua banda ha qualificat la facultat com a “estratègica” per a la formació dels educadors del futur.

Pel que fa a l'actual rector de la Universitat, Manuel Palomar, que ha tancat l'acte, ha tingut paraules d'agraïment per “a tots aquells que han fet possible aquesta fita” i en particular per als ex rectors —presents a l'acte— Salvador Ordóñez i Juan Ignacio Jiménez Raneda.

Palomar s'ha mostrat satisfet i orgullós de la nova infraestructura universitària que ha qualificat de “repte assolit”, però ha recordat que encara queden molts més objectius pels que treballar, entre els que ha destacat “nous projectes amb Sant Vicent del Raspeig i desenvolupar les infraestructures del Parc Científic de la Universitat”.

El màxim responsable de la institució acadèmica alacantina no s'ha estat de reivindicar “un bon finançament per a que la universitat, els seus treballadors i els alumnes” puguen desenvolupar les seues tasques sense patir les tensions de tresoreria que suposen els problemes econòmics que generen els deutes i els retards en els pagaments mensuals.

Una vegada finalitzat el torn d'intervencions, els assistents a l'acte han recorregut les noves instal·lacions de la facultat d'Educació que començarà a rebre l'alumnat d'immediat a partir del mes de setembre amb l'inici del nou curs acadèmic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ