Educació

L'Horta Sud podria perdre 13 unitats educatives en valencià

Escola Valenciana recorda que per al present curs se'n van aconseguir 7 noves línies

El CP Ciutat de Cremona d'Alaquàs tancarà si no prosperen les al·legacions

Escola Valenciana ha presentat un informe sobre les línies en valencià que l'administració educativa proposa eliminar per al curs 2014-2015. Perillen 13 unitats educatives en valencià de 8 escoles públiques de l'Horta Sud. Les poblacions afectades són Alaquàs, Mislata, Quart de Poblet, Torrent i Xirivella. “Si no s'evita, el govern valencià tancarà el CP Ciutat de Cremona d'Alaquàs”, adverteix l'entitat.

L'Horta Sud és una de les comarques més afectades per la proposta d'eliminació d'unitats en valencià de la Conselleria d'Educació. Per davant només hi ha la Plana. “La nostra és una comarca on l'ensenyament en valencià és molt positiu, perquè bona part de l'alumnat és castellanoparlant i estudiar en els programes d'ensenyament en valencià garanteix a aquests xiquets el domini del nostre màxim tret d'identitat, el valencià. La proposta d'eliminació de tantes unitats en valencià a la nostra comarca és un atac directe d'Educació al foment del plurilingüisme a l'Horta Sud”, ha explicat Vicent Font, president del Guaix, la Coordinadora d'Escola Valenciana a la comarca.

Pel que fa al CP Ciutat de Cremona d'Alaquàs, és una escola on es constata que hi ha una important demanda de matriculació per part de les famílies i així i tot l'administració educativa té la intenció de tancar el centre: “La supressió de les tres unitats d'infantil del CP Ciutat de Cremona suposa la mort de l'escola. A més, la suposada manca de matrícula, en molts casos, prové de la nul·la promoció dels centres públics en valencià per part de la Conselleria”, ha afegit Vicent Font.

Sentències

Entre els centres afectats per la proposta d'eliminació d'unitat en valencià feta per la Conselleria d'Educació hi ha les dues escoles que van guanyar a TSJ l'obertura d'unitats d'ensenyament en valencià per a infantil, el CP Rei En Jaume i, recentment, el CP Ramon y Cajal de Xirivella. Són dues de les escoles que el curs que ve oferiran una unitat d'ensenyament menys en infantil de 3 anys.

Després de la sentència, el Rei en Jaume oferia per a aquest curs dues unitats d'ensenyament en valencià. El pròxim curs es quedarà amb una. En el cas del Ramon y Cajal es passarà de tres unitats a dos. “Això suposa que es pretenen eliminar dues unitats d'ensenyament en valencià al municipi, unitats per les quals s'ha lluitat durant tres anys que passaren d'ensenyament en castellà a ensenyament en valencià”, ha recordat Font.

Així mateix, el Guaix vol recordar que per a l'actual curs es varen aconseguir 7 noves línies d'ensenyament en valencià a l'Horta Sud gràcies a la campanya informativa de matriculació en valencià d'Escola Valenciana i ara l'administració de Fabra proposa eliminar 13 unitats en valencià a la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA
societat

Els joves de La Causa justifiquen l’ocupació i estenen la mà als Castellers

sant cugat del vallès
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró