Gandia tindrà seu permanent del Centre Internacional de la Universitat de València Estudi General

L'alcalde, José Manuel Orengo, i el rector de la Universitat de València, Francisco Tomás, han signat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Gandia i la Universitat de València per a l'establiment d'una seu permanent del Centre Internacional de Gandia de la Universitat.

L'alcalde ha explicat que aquest acord s'emmarca dins la línea de col·laboració que des de fa més de 25 anys mantenen les dues institucions i ha destacat l'aposta que la ciutat de Gandia fa per la implantació universitària al centre històric, «que és un valor afegit més que té la nostra ciutat respecte d'altres poblacions de l'entorn», segons el primer edil.

L'Ajuntament de Gandia rehabilitarà l'edifici del Palau de Telecomunicacions, on actualment està el servei de Correus, a la plaça del rei En Jaume, per a la ubicació del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València; a més, es farà una ampliació de l'actual edifici de la Biblioteca Central i es crearà un espai per a la Cambra de Comerç de València, segons ha explicat el regidor de Territori, Fernando Mut.

La Universitat de València Estudi General ocuparà un espai d'aquest edifici d'entre 1.000 i 1.400 metres quadrats durant 25 anys, pel qual abonarà un cànon a l'Ajuntament de Gandia 205 euros/any per metre quadrat ocupat.

El rector de la Universitat de València ha agraït a l'alcalde la seua proposta per a la implantació definitiva de unes noves instal·lacions que són plenament satisfactòries per a la universitat. Mentre es construïsquen les noves instal·lacions, el Centre Internacional de Gandia abandonarà l'actual ubicació del Palau dels Borja i es traslladarà provisionalment a l'edifici Sant Mateu, al costat de la casa de cultura Márqués de González de Quirós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.