El Baix Maresme crea una comissió educativa per optimitzar els recursos i revisar la matriculació

La integren 14 ajuntaments i Educació i forma part del nou model organitzatiu previst per la Generalitat

Fins a 14 municipis del Baix Maresme formen part de la nova zona educativa, els òrgans de direcció de la qual es van constituir ahir en un acte a Premià de Mar. Aquest nou ens aglutina tots els agents que participen en l'educació sobre el territori i preveu posar en comú i coordinar els recursos provinents del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i els dels ajuntaments corresponents. El director dels Serveis Territorials d'Educació i nou president de la comissió institucional de la zona educativa Baix Maresme, Josep Maria Fernández, va explicar que un dels objectius de la nova estructura és «aconseguir més eficàcia dels recursos públics». A més, Fernández va citar la millora dels resultats escolars, la reducció de l'abandonament prematur, la cohesió social i l'impuls de les noves tecnologies com ara altres de les línies de treball d'aquest nou òrgan territorial, previst per la nova llei d'educació, i que, mica en mica es va estenent per tot el país. De fet, actualment ja hi ha 18 zones educatives creades, 12 de les quals es van posar en marxa de manera pilot. Al Maresme ja funciona la de Mataró, ara la del Baix Maresme, i es preveu que en poc temps se n'engegui una que aglutini els municipis de l'Alt Maresme.

La primera tasca que ha de desenvolupar el nou òrgan és la de crear una radiografia de les necessitats específiques de la zona. Ahir, però, ja s'apuntava que s'estudiarà la possibilitat de flexibilitzar les matriculacions, cosa que podria reduir els problemes a principi de curs. «És una cosa que estem considerant, ja que els municipis estan a molt poca distància i a vegades a les famílies els convé anar a un centre al poble del costat», va explicar Fernández. Ell serà el president de la comissió institucional i el vicepresident serà l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch (CiU). Els alcaldes del Masnou i Vilassar de Dalt, Eduard Gisbert (PSC) i Llorenç Artigas (GEVD), també en formaran part en qualitat de vocals. En la roda de premsa de presentació, Buch va destacar que, amb la nova comissió, el concepte de Baix Maresme agafa més importància i va destacar el paper dels ajuntaments per mantenir en peu moltes escoles tot i no tenir-ne la competència.

Els 14 municipis que composen la nova zona educativa són Montgat, Tiana, Alella, el Masnou, Teià, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Mar, Vilassar de Dalt, Cabrils, Cabrera de Mar, Argentona, Òrrius i Dosrius. En aquest territori es concentren prop de 150.000 habitants, 21.000 alumnes i més de 1.700 professors.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.