Societat

L’agent Rosa Peral demana l’absolució pel crim de la Guàrdia Urbana i acusa Albert López com a únic culpable

Una de les principals acusades del crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’agent Rosa Peral, ha demanat ser absolta dels fets i ha acusat directament l’altre investigat, el també agent Albert López, d’haver matat Pedro Rodríguez el maig del 2017.

Segons l’escrit de defensa presentat a la jutgessa de Vilanova i la Geltrú que investiga el cas, Peral assegura que ella es va limitar a encobrir el crim que hauria comès López, sotmesa per la “por” de patir represàlies per part de qui havia estat amant seu.

La dona acusa la seva exparella d’estar “malaltissament obsessionat amb ella” i considera que va matar Rodríguez perquè no suportava que fos el seu nou xicot ni que tinguessin plans de formar una família.

A l’escrit de defensa, avançat per alguns mitjans i al qual ha tingut accés l’ACN, l’advocada de Rosa Peral recorda que ella i la víctima, el també agent Pedro Rodríguez, havien començat una relació sentimental uns mesos abans del crim i que, fins i tot, tenien intenció de tenir un fill.

Segons la defensa, aquesta relació va provocar l’enuig d’Albert López, company de patrulla de Peral des de gener del 2012 fins a mitjans del 2016, i amb qui havia mantingut relacions sexuals esporàdiques des de finals del 2012. De fet, López no parava d’enviar-li missatges insultant-la i amenaçant-la, alguns dels quals li va fer esborrar davant seu.

La fiscalia en canvi demana que es condemni a López a 25 anys de presó i a Peral a 24, entenent que hi ha un atenuant de parentiu perquè era parella sentimental de la víctima. Pel que fa a l’acusació exercida per la família de la víctima, demana 25 anys de presó per a cadascun.

En aquest cas, atribueix el crim al temor que Peral i López tenien que Rodríguez revelés detalls sobre la mort d’un venedor ambulant a Montjuïc l’any 2014, el qual va perdre la vida durant un operatiu policial on els dos patrullaven junts. Al mateix temps, l’acusació particular apunta que la relació sentimental entre Peral i Rodríguez passava per un mal moment, de manera que ella l’hauria matat per evitar que l’abandonés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia