Salut

Els gironins es mullen un any més per l’esclerosi múltiple

Més d’un centenar de piscines gironines participen en el tret de sortida de la campanya del ‘Mulla’t’, que a la demarcació s’allarga fins al setembre amb diverses activitats

Més d’un centenar de piscines de municipis gironins i altres espais van ser l’escenari ahir del tret de sortida d’una nova edició de la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple. Amb la col·laboració d’uns 260 voluntaris, que entre altres coses van encarregar-se de la venda de material de la campanya, i la participació de totes les persones que van anar a algun dels llocs on es feia el Mulla’t, es calcula que arreu de Catalunya es deuen haver recaptat uns 300.000 euros, segons explicava ahir la coordinadora a les comarques gironines María José Muñoz, que es mostrava molt satisfeta de la implicació dels gironins. Aquests diners es destinaran a lluitar contra l’esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa, sense cura fins ara i que afecta un miler de persones a la demarcació. De totes maneres, en el cas de la demarcació, la campanya s’allarga fins al setembre, ja que en diferents municipis es continuaran duent a terme activitats, segons es pot consultar a la pàgina web de la fundació.

De fet, per exemple, a través de la iniciativa Restaurants que es mullen, a partir d’avui i fins al 31 d’agost, es podrà participar en la campanya en diversos bars i restaurants de Lloret de Mar, Platja d’Aro, Castell d’Aro i s’Agaró, que cediran a la Fundació Esclerosi Múltiple 50 cèntims de cada tapa consumida i 1 euro en el cas d’un plat.

“És molt important perquè la gent ho conegui i se solidaritzi”, explicava ahir Esther, una voluntària gironina a qui fa 19 anys se li va diagnosticar la malaltia i que era a la piscina de la Devesa de Girona, una de les nombroses que van participar-hi i on es van desplaçar diversos polítics gironins per participar en la campanya, com ara les regidores de Girona Eva Palau i Sílvia Paneque, el regidor Quim Ayats, la diputada Laia Cañigueral i el director general d’Economia Social de la Generalitat, Josep Vidal, que va traslladar el suport del govern català a la fundació. També la regidora de Salut de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, va valorar molt positivament la feina de la fundació: “Treballa no només per als malalts sinó també per a les famílies.” Palau va recordar que en l’edició d’enguany la campanya s’ha proposat “donar a conèixer els símptomes invisibles, important per cridar l’alerta i iniciar el tractament el més aviat possible”. Palau va fer un reconeixement als professionals sanitaris que tenen cura dels malalts i que fan un gran avanç en la investigació.

LA XIFRA

300.000
euros
es calcula inicialment que es van recaptar a tot Catalunya en la jornada d’ahir.
MÒNICA BENACH DIRECTORA DEL CENTRE ESPECIAL DE TREBALL DE LA FUNDACIÓ ESCLEROSI MÚLTIPLE

“L’objectiu és trencar barreres i tabús”

Entre els diversos representants polítics, voluntaris i membres de la Fundació Esclerosi Múltiple que ahir van ser a la piscina de la Devesa de Girona, hi havia la directora del centre especial de treball de la Fundació Esclerosi Múltiple, que dona feina a més de 90 persones amb discapacitat i té més de cent clients.

Quin és l’objectiu del ‘Mulla’t’?
L’objectiu és difondre què és l’esclerosi múltiple, trencar barreres, trencar tabús i que la gent sàpiga una mica més de les persones que pateixen aquesta discapacitat, i l’altra és la recaptació de fons, que és molt important també per seguir investigant i poder seguir donant millor qualitat de vida a les persones.
Quines són les principals dificultats que es troben les persones afectades per l’esclerosi?
Són la fatiga, problemes cognitius, que també és molt important, espasticitat i després dificultats urinàries, per exemple.
S’han mobilitzat molts voluntaris?
La captació de voluntaris és impressionant, la veritat és que sense ells no seria possible fer aquesta campanya, perquè dins la fundació l’estructura per realitzar la campanya és limitada i aleshores depenem totalment de la xarxa de voluntaris, que cada any ens demostren que podem comptar amb ells al cent per cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia