Societat

L’Ajuntament de Verges ultima un servei d’àpats a domicili per a la gent gran

L’engeguen el 30 de setembre, i està pensat per a persones amb problemes de salut o gent gran que té dificultat per cuinar o abastir-se de queviures

Un dels nous serveis que oferirà l’Ajuntament de Verges en el nou mandat, a partir d’aquesta tardor, és el càtering, amb àpats a domicili per a persones amb problemes de salut, convalescents i gent gran. La regidora delegada de Serveis Socials, Susagna Ribas, explicava ahir que l’engegaran a partir del dilluns 30 de setembre, però obriran inscripcions una setmana abans, el dilluns 23.

El projecte neix amb “l’objectiu principal de garantir una alimentació adequada i equilibrada” als vergelitans que tenen dificultats per cuinar o proveir-se de productes alimentaris sortint a comprar. “Els serveis socials han detectat en els darrers mesos diversos casos de persones que mengen com poden”, explica Ribas, per problemes de mobilitat o simple desmotivació, en ser grans i viure soles. D’entrada, no hi ha un volum gaire elevat de casos, però des que ho han anunciat ja han aflorat algunes persones potencialment interessades que no havien detectat.

Com funcionarà?

D’entrada, cada usuari haurà d’adquirir els tiquets dels àpats de manera anticipada a l’Ajuntament, per 7 euros cadascun –tot i que el consistori aspira a revisar l’import a la baixa si la demanda creix i no es descarten subvencions per a casos acreditats pels serveis socials–. Els menús s’elaboraran mensualment, amb assessorament d’un nutricionista i tenint presents al·lèrgies o intoleràncies dels usuaris. També consideren l’opció d’acabar organitzant un menjador públic.

Els menús oferiran primer i segon plat, i postres, una opció que permetrà que en alguns casos els usuaris –n’hi ha que s’abasteixen de l’hort domèstic o reben suport dels fills que viuen fora del municipi entre setmana– en reservin una part per al sopar. Per minimitzar residus, els àpats se serviran en carmanyoles hermètiques –per poder conservar el menjar els caps de setmana– i reutilitzables.

LA XIFRA

7
euros
serà el preu inicial dels àpats, entre setmana o fins i tot els caps de setmana cuinats cada divendres. Si la demanda és rellevant, es pot abaratir.

Oberts a pobles veïns i esperant el Consell Comarcal

Ribas diu que, després de la diagnosi i de comentar el projecte amb els pobles veïns, no descarten mancomunar la feina de la petita empresa que s’ha ofert a cuinar menjar per a una demanda inicialment baixa i variable, amb la complicació del repartiment porta a porta. No obstant això, defensa que és una necessitat i creu que “a la llarga hauria de ser un servei més que podria assumir el Consell Comarcal”, per abaratir costos i simplificar la gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona