Societat

Troben una col·lecció d’eines d’un milió d’anys a la Boella

Una col·lecció 50 d’eines de pedra de fa un milió d’anys ha estat trobada durant la dotzena campanya d’excavacions en el jaciment prehistòric del Barranc de la Boella, a la Canonja.

Segons informa l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), que dirigeix la campanya, s’han identificat les evidències més antigues a Europa de la cultura Axeliana, que es caracteritza per la presència de grans instruments, com els pics o les destrals de mà.

Es tracta d’un tipus de tecnologia que va emergir a l’Àfrica Oriental fa 1,7 milions d’anys, però que no va arribar a Europa fins fa un milió d’anys. De fet, les evidències del Barranc de la Boella són actualment les més antigues d’aquest continent, ja que és un període encara poc conegut a Euràsia.

A més de les eines, s’han trobat vestigis de mamuts, hipopòtams, rinoceronts, cérvols, ossos, micos de la barba, llops i lleons de les estepes. Aquests elements ajuden a reconstruir els ecosistemes costaners del Camp de Tarragona de fa un milió d’anys, quan les masses d’aigua eren abundants i el clima era càlid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia