Societat

GASTRONOMIA

Tòfona en menús de Pals, i aviat als camps

Tres restaurants del col·lectiu Quermany Gastronòmic –La Pahissa del Mas..., Sa Punta i Sol Blanc– ofereixen fins al 16 de febrer la 7a edició de les Jornades de la Tòfona, amb arrossos i altres receptes –xuixos, brioixos o ous ferrats, entre d’altres, amb el tubercle– i la possibilitat que els comensals demanin qualsevol plat amb tòfona ratllada. Amb vista al 2021, treballen perquè el producte creixi i es pugui collir en camps empordanesos. La prova per introduir-lo ja ha donat els primers fruits.Les elaboracions que presenten els 3 restaurants que participen a les jornades permeten degustar productes d’alta qualitat gastronòmica a preus raonables. Però sobretot tastar un ventall variat d’elaboracions en un entorn geogràfic molt concret i realment excepcional. Així, les propostes que es podran tastar seran:Sa Punta: Parmentier de patata trufada amb papada de porc ibèric, sopa de ceba i tòfona; Saltejat de xipirons i carxofes, ou ferrat ecològic i tòfona; Arròs de Pals cremós amb carbassó, angules del Ter i tòfona; Steak tartar amb tòfona; Soufflé de xocolata amb tòfona i gelat de tòfona. Pahissa del Mas: Mongetes de l’ull ros de Pals, cols de Brussel·les, navalles, tòfona i salsa verda; Castanya,tòfona, codony i pera; Ous ben fregits, patata a la forquilla i tòfona; Llenguado, espinacs a la catalana, beixamel sense farina i tòfona; Arròs Carneroli de collita pròpia, ‘liquens’ d’anemones i tòfona; Filet de vedella de Girona, cremós de carbassó mantega de julivertada i tòfona; i Recuit de la Nuri, pera caramel·litzada, botifarra dolça i tòfona. Sol Blanc: Ous ferrats amb tòfona; Coca cruixent amb poma, encenalls de fetge fresc i tòfona; Brioix a la brasa amb sobrassada i tòfona; Patata, panxeta i tòfona; Pasta fresca amb tòfona a la crema; Arròs amb salsitxes fetge d’ànec i tòfona; i Xuixo amb crema de tòfona. La presentació de les jornades es va fer divendres al Mas Jofre, de Pals, que va cedir les seves instal·lacions per a l’ocasió. Es tracta d’una masia reformada del segle XVI situada entre camps de conreu que permet acollir fins a 20 persones per estades familiars, trobades amb amics o per a reunions d’empresa. Mas Jofre va ser la casa de Pere Jofra, que va representar a la vila de Pals durant les corts de Barcelona el 1537.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

17 nous morts per Covid-19 a Catalunya, 9 més que en l’ultim balanç

barcelona

Salut es prepara per un rebrot a l’octubre que podria allargar-se fins a l’abril

barcelona

El govern espanyol rectifica de nou i permet l’obertura de bars d’oci nocturn i discoteques en fase 3

barcelona

El BOE publica el decret de l’última pròrroga de l’estat d’alarma

madrid

Nou trencament a la barra del Trabucador del delta de l’Ebre causada per la pujada de la marea

sant carles de la ràpita

Vergés critica el decret de ‘nova normalitat’ que prepara el govern espanyol: “Són ganes d’intervenir”

barcelona

L’empadronament es dispara en municipis de costa i de la Cerdanya durant el confinament

barcelona

El sector turístic atrau al públic local amb preus més baixos i ofertes diverses

Protesta dels metges de l’hospital Trueta per demanar descansos

GIRONA