Societat

4 Farmàcies

Medicaments per finestreta

Algunes farmàcies regulen els torns de l’equip i limiten l’accés

La majoria redueix l’aforament, marca la distància de protecció i fa servir mascaretes o mampares

A la porta de la farmàcia Vinyes, a la Rambla de Sabadell, hi ha una pissarra ben grossa en què es pot llegir: “No tenim mascaretes. Queda’t a casa”. A l’interior, dues dependentes joves atenen els clients parapetades darrere d’unes mascares amb filtre que, de tan aparatoses, espanten. A més d’un metre del taulell, al terra, hi ha dues tires vermelles enganxades advertint que cal respectar la distància de seguretat. Són algunes de les mesures que, amb diferents variacions, ha pres aquests dies el sector farmacèutic per poder mantenir el necessari equilibri entre el servei al públic i la seguretat sanitària.

El Col·legi de Farmacèutics de Catalunya ha elaborat un protocol de supervivència, amb una sèrie de mesures, que inclouen des d’establir nous torns horaris per als empleats fins a dispensar els medicaments directament per finestreta. Entre les recomanacions s’inclouen limitar l’aforament, utilitzar mampares de protecció davant dels taulells i extremar la higiene de tot el material que s’utilitza.

Tot i aquestes recomanacions generals, cada oficina aplica la seva fórmula particular en funció de les seves característiques. Algunes deixen entrar els clients de dos en dos respectant la distància preceptiva. D’altres, més espaioses, no posen límit d’accés, sempre que es no es vulneri la distància reglamentària.

“Recordem a la gent que no és moment de banalitats. Que vinguin quan realment ho necessitin”, insisteix Guillermo Bagaria, responsable d’atenció farmacèutica del Col·legi. A la seva farmàcia, a l’Hospitalet, els empleats fan torns i no utilitzen mascaretes. Han optat per les mampares. “És important que ens preservem”, insisteix Bagaria, que es mostra convençut que les oficines de farmàcia, com molts altres col·lectius obligats a treballar, “estan a l’altura de les circumstàncies”.

Tot i l’advertiment de moltes farmàcies que no tenen mascaretes ni gels de mans, la gent continua fent comsndes. “Fa més d’un mes que no en tenim amb normalitat. Hem fet una llista d’espera en què ja hi ha unes 300 persones”, explica José María Navarro, secretari del sindicat d’auxiliars, tècnics i empleats de farmàcia, que treballa a l’oficina del carrer Provença, 156, de Barcelona. A falta de gel, vam començar a fabricar una solució pròpia, però ho van deixar per falta de material. Ells fan servir unes mascaretes FFP2, “recomanades perquè tenen un grau de protecció suficient contra el virus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona