Societat

Les sancions per no respectar el confinament sumen 9.677 denúncies i 20.830 avisos a Barcelona

Els Mossos van fer, només ahir dimecres, 95 denúncies a Lleida

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra han interposat 9.677 denúncies a persones per no respectar el decret d’estat d’alarma i han fet 20.830 avisos a Barcelona des de l’inici del confinament. En el cas de locals i establiments, s’han fet 622 avisos i s’han aixecat 109 actes d’inspecció.

A la demarcació de Lleida, els Mossos d’Esquadra van denunciar durant aquest dimecres un total de 95 persones entre les regions policials de Ponent i del Pirineu Occidental per no respectar el confinament domiciliari establert amb la declaració de l’estat d’alarma, segons les dades facilitades pel cos.

A Tarragona, la Guàrdia Urbana va denunciar ahir dimecres 13 persones per no obeir les indicacions de confinament.

D’altra banda, ja són 1268 les persones detingudes fins ahir dimecres a tot territori de l’Estat per no respectar l’Estat d’alarma, mentre que les propostes de sanció que han fet tots els cossos de seguretat puja a 144.555, segons dades facilitades pel ministeri de l’Interior.

Pel que fa al transport a la ciutat de Barcelona, a les 7 hores hi ha hagut un descens del -69% en les validacions al metro i a les 9 s’ha acabat situant en el -86%. Durant tot el dimecres el passatge es va reduir en un -90% a la xarxa de metro i en un -93% a la xarxa d’autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

El trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona s’ha reduït un 67% respecte un dijous normal. Així, la circulació de sortida ha baixat un 67,3%, i la d’entrada, un 67,8%, fins les 19.30 hores. Respecte dijous passat, quan ja hi havia confinament, el descens ha estat d’un 20%, tant d’entrada com de sortida. Al matí, entre les 7 i les 10, la baixada ha estat del 72,5% als accessos a la ciutat, un 75,6% a l’interior, i un 60% a les Rondes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.