Societat

S’intensifiquen els controls a les portes de l’obertura de platges a la Costa Brava

La Policia Local de Platja d’Aro identifica uns 400 vehicles cada hora en la fase 1

La xifra representa vint vegades més controls que fa quinze dies

La Policia Local de Castell-Platja d’Aro identifica vint vegades més vehicles durant aquestes setmanes de la fase 1 que en la fase zero. El motiu, diuen els responsables del cos policial, és l’increment important del trànsit que hi ha hagut les darreres dues setmanes. “Estem parlant que fa quinze dies aturàvem uns 25 vehicles i ara estem al voltant de 400 cada hora”, explica, en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, el sergent Jordi Cànovas. El problema més rellevant el van tenir al principi del confinament, quan moltes persones de segones residències van baixar de cop a la localitat. Tot i que les comarques de Girona passaran a la fase 2 demà, dilluns, la Policia Local de Platja d’Aro no creu que s’incrementi tant el trànsit com va passar en el pas de la 0 a la 1.

Des de l’inici del confinament, la Policia Local de la localitat baix-empordanesa ha posat unes 800 multes a persones que se’l saltaven.

Bona part van ser precisament a l’inici de l’estat d’alarma, quan ciutadans de fora amb segona residència van voler desplaçar-se fins a la població. Amb tot, Cànovas explica que “la gent és bastant conscient, i ara ja no és tan complicat”. Últimament, però, també han rebut algunes queixes de veïns denunciant que d’altres se saltaven el confinament i es banyaven malgrat que està prohibit.

LA FRASE

Fa quinze dies aturàvem uns 25 vehicles i ara estem al voltant de 400 cada hora
Jordi Cànovas
sergent de la policia local de Castell-platja d’aro

LA XIFRA

800
multes
ha posat la Policia Local de Castell-Platja d’Aro des que va començar el període de confinament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia