Societat

El camp de treball de Montsoriu posa al descobert un fossat

El 28è Camp de Treball d’Arqueologia a Montsoriu, que ha finalitzat aquesta setmana, ha posat al descobert un fossat al pla exterior del castell que servia de protecció a una gran torre central de 7x6 metres. Una desena de joves catalans han participat en aquest camp de treball, un dels pocs que s’han pogut fer a Catalunya durant la pandèmia de la Covid-19.

L’excavació parcial d’aquest fossat, de 3 metres de fondària i uns 4 metres d’amplada, ha permès recuperar un conjunt significatiu de materials arqueològics dels segles XIII i XIV, com ara monedes, plaquetes de metall i restes ceràmiques de la vaixella de taula.

Els joves que han participat en el camp han pogut conèixer de primera mà les tècniques d’excavació arqueològica i la classificació i cronologia dels materials recuperats.

El camp de treball de Montsoriu es realitza des de 1993 i disposa de la coordinació de la cooperativa NaturJove, la direcció tècnica dels arqueòlegs del Museu Etnològic del Montseny i el suport de l’Ajuntament d’Arbúcies i el Patronat de Montsoriu. Des de 1993 hi han participat uns 1.500 joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia