Educació

Retorn a l’escola atípic amb dos casos a Girona

A Taialà i als Maristes s’ha confinat el grup classe de dos alumnes positius asimptomàtics

Fan una crida a la responsabilitat de les famílies

Primer dia de classe, amb dos casos positius de Covid-19 a les escoles de Taialà i els Maristes de Girona. Segons va explicar el delegat territorial del Departament d’ Educació , Martí Fonalleras , es tracta de casos en què els pares i alumnes afectats van fer-se les proves en el cribratge que es va dur a terme el cap de setmana passat al pavelló de Santa Eugènia. S’han activat els protocols i tant a Taialà com als Maristes s’ha aïllat el grup classe i docent i se’ls farà la prova PCR avui al migdia. Els dos alumnes són asimptomàtics, duien mascareta i se’ls va prendre la temperatura abans d’entrar i no tenien febre.

El delegat d’Educació, Martí Fonalleras, va subratllar la responsabilitat social de les famílies en el context de la pandèmia i tenint en compte que el risc de rebrot és molt alt a les comarques gironines: “Són els primers casos i serà habitual perquè estadísticament és així, però hi ha una qüestió clau: els pares tenen un paper fonamental. Si fas una prova PCR és per alguna raó, la que sigui, i el més lògic hauria estat que els nanos no haguessin anat a l’escola abans de saber el resultat.” “Com que no tenim vacunes necessitem l’actuació solidària de tothom i les úniques eines que tenim són la distància, la mascareta i el rentat de mans. Si estàs pendent d’un resultat has d’estar en quarantena ja, si no et converteixes en un vector i generes un problema”, va insistir Fonalleras. A banda d’aquests dos incidents, els més de 125.000 alumnes de les comarques gironines van poder trepitjar de nou ahir les aules mig any després que es tanquessin pel confinament. Els 546 centres educatius, entre públics, concertats i privats, de la demarcació s’han adaptat a les mesures de seguretat imposades per la pandèmia de la Covid-19. A més de la mascareta, el gel hidroalcohòlic i la rentada de mans, l’entrada es va fer esglaonada per horaris i cursos, amb les sortides diferenciades, i presa de temperatura per accedir a l’escola, on els espais s’han dividit per evitar contactes entre els grups de classe estable.

Pati a la plaça Josep Pla

A Girona, on 16.293 alumnes van començar ahir a les escoles públiques, l’Eiximenis disposarà de la plaça Josep Pla com a pati lectiu per a tots els cursos de primària, que la usaran per torns. La presidenta de l’AFA de l’escola Eiximenis de Girona, Núria Riquelme, valorava positivament aquesta mesura ja que “esponja el pati”, si bé en qüestionava l’operativitat ja que per accedir-hi s’ha de travessar un “carrer amb molta activitat de cotxes, amb càrrega i descàrrega”. Núria Riquelme recorda que és una plaça amb quatre entrades i amb “molts racons on amagar-se” i que el pati s’hi habilita però la plaça “no es tanca”. Per Riquelme, aquesta mesura crea molts dubtes i preocupació entre les famílies. Núria Riquelme assenyala l’opció d’utilitzar part de la plaça U d’Octubre tal com es va fer durant les obres de l’escola. En aquest sentit, insisteix que l’opinió de les famílies “no es té en compte”. Des de l’AFA Eiximenis no amaguen “la gran decepció” que ha estat, en aquest inici de curs, “no haver pogut esponjar el que és l’escola més petita de Girona”. Durant el juny i tot l’estiu s’havia estat treballant perquè els cursos de cinquè i sisè fessin classe fora del centre usant alguna aula dels centres cívics o de la Casa de Cultura. “Estem molt atapeïts, hi ha dotze grups circulant i la mobilitat dins l’escola és molt complexa.”Quant a Salt, un total de 4.995 alumnes van començar ahir el curs. L’Ajuntament saltenc destaca que s’ha donat un cop de mà als centres educatius que ho han sol·licitat per tal d’organitzar les entrades i sortides a les escoles i instituts, entre altres coses. En aquest sentit, han cedit fins a 250 tanques per poder facilitar la senyalització de circuits. Durant aquesta primera jornada del curs, el consistori saltenc també ha repartit fins a 2.600 mascaretes per als alumnes de primària amb un disseny exclusiu en què destaca la paraula Salt amb la lletra “t” situada per dibuixar un somriure.

Més mestres

Membres del sindicat Ustec van concentrar-se ahir davant la seu de la Generalitat a Girona per reclamar unes ràtios més baixes; un màxim de deu alumnes per aula a infantil, i quinze a primària i secundària. També van reclamar més personal. Educació ha reforçat els centres educatius de la demarcació amb 355 docents aquest curs.

LA FRASE

Els pares tenen un paper molt important. Cal una actuació solidària i esperar el resultat
Martí Fonalleras
DELEGAT TERRITORIAL D’EDUCACIÓ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona