Societat

El govern activa les ajudes de 50 milions per a restauració i oci nocturn

Les subvencions es donaran per ordre cronològic i només s’admetrà una sol·licitud per beneficiari

El Govern ha publicat al DOGC les bases del nou paquet d’ajudes de 50 milions per a restauració, centres de bellesa, negocis situats en un centre o recinte comercial, locals d’oci nocturn i parcs infantils privats que han tancat les seves activitats per les restriccions de la Covid.

El departament d’Empresa ha publicat aquest divendres les bases de les noves ajudes, i la convocatòria per a sol·licitar-les s’obrirà en els propers dies.

L’objectiu d’aquestes subvencions és ajudar les empreses i contribuir al manteniment dels negocis davant la caiguda de facturació ocasionada pel tancament decretat per la Generalitat.

D’aquesta manera, es destinen 40 milions d’euros a establiments de restauració, centres d’estètica i bellesa, i establiments comercials situats en un centre o recinte comercial.

A més, es destinaran 10 milions d’euros per als locals d’oci nocturn i per a parcs infantils privats, que estan tancats des del passat mes d’agost.

La subvenció consistirà en un pagament únic a cada beneficiari, que en el cas de la restauració, centres de bellesa i establiments o locals de centres comercials serà de 1.500 euros.

Els bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacles o concerts d’infància o joventut, discoteques i karaokes l’ajuda serà d’una aportació única de 6.000 euros per a establiments de menys de 10 treballadors i de 9.000 euros per als que compten amb 10 treballadors o més.

Els parcs infantils privats rebran una aportació única de 6.000 euros.

Les sol·licituds s’han de presentar de manera telemàtica mitjançant un formulari al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), del portal Canal Empresa o el web del departament d’Empresa.

Les subvencions es donaran per ordre cronològic i només s’admetrà una sol·licitud per beneficiari, encara que es poden acumular a d’altres subvencions o ajudes públiques i privades nacionals o internacionals ja sol·licitades.

Els ajuts es podran demanar des de l’endemà de la publicació de la convocatòria i fins a esgotar el pressupost o fins al 31 de desembre del 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona