Salut

Un 3,8% de positius als centres escolars de Salt

Les proves es van fer del 6 d’octubre al 20 de novembre a 17 escoles i instituts

Tres morts a l’hospital de Campdevànol

El cribratge intensiu que es va fer a tots els centres escolars de Salt entre el 6 d’octubre i el 20 de novembre va permetre detectar 198 positius de Covid-19, 195 dels quals de membres de la comunitat educativa (alumnes i personal) i els tres restants de familiars convivents. El Departament de Salut ha donat a conèixer ara els resultats definitius de les 5.151 proves PCR que es van fer en aquest dispositiu a les 17 escoles i instituts del municipi. Va ser el primer municipi on Salut va optar per fer aquestes proves a tots els centres i l’actuació va fer aflorar un 3,8% de persones contagiades entre les més de cinc mil que es van sotmetre als tests.

Es van fer 4.439 proves a alumnes d’entre tres i 18 anys, 545 a treballadors dels centres (docents, personal d’administració i serveis i extern) i 167 a familiars convivents, en aquest darrer cas al centre Vilagran. De la recollida de mostres se’n van encarregar els equips mòbils de l’Institut Català de la Salut. El dispositiu es va iniciar a l’escola Vilagran el 6 d’octubre i es va acabar a l’INS Salvador Sunyer i Aimeric, el 20 de novembre. El cribratge va ser iniciativa dels departaments de Salut i Educació, en coordinació amb el Servei Català de la Salut, l’equip d’atenció primària (EAP) de Salt i les direccions dels diferents centres educatius, amb suport logístic de l’Ajuntament.

D’altra banda, avui dijous i demà divendres s’ha programat un dispositiu de cribratge de la Covid-19 a la Jonquera (de les 10 h a les 14 h i de les 15 h fins a les 19 h a la Sala La Societat, al carrer Major, 101).

Brot de Campdevànol

L’hospital de Campdevànol va registrar abans-d’ahir tres morts per la Covid-19. Segons informa l’ACN, tenien 58, 83 i 93 anys i patologies prèvies. La setmana anterior, arran de la detecció d’un brot, s’havia decidit que el centre només atendria pacients amb Covid-19.

En el dia d’avui hi ha 22 professionals infectats (quatre més que fa una setmana), una xifra que representa el 10% de la plantilla, així com 19 pacients aguts i 15 al sociosanitari. En set dies, s’han derivat sis pacients amb altres patologies al Trueta de Girona i a l’hospital d’Olot. Es mantenen les mesures de fa una setmana i no es descarta adoptar-ne més.

LA XIFRA

5.151
proves PCR
es van fer als 17 centres escolars de Salt, i un 3,8% van donar positiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona