Societat

El comerç no pot més i demana que se l’ajudi ràpidament

Exigeix l’obertura dels centres comercials, que es pugui obrir el cap de setmana i que es normalitzin els horaris dels bars

Les últimes restriccions aprovades pel govern per lluitar contra la Covid-19 han enfonsat una mica més el comerç i la restauració, uns sectors que ja eren a l’UCI i que temen que si no reben ajuda poden no sobreviure (i que, a més, tenen por que aquest divendres les restriccions s’ampliïn uns dies més o que, fins i tot, siguin més dures). Patronals, empresaris i treballadors del comerç i la restauració van manifestar-se ahir una altra vegada a la plaça de Sant Jaume per demanar, aquest cop, un pla econòmic de xoc urgent per evitar la destrucció de llocs de treball i ajudes directes. També van demanar que no siguin discriminats respecte d’altres sectors amb més interacció social.

Una de les principals peticions que fan és que es posi fi a la discriminació dels establiments que hi ha als centres comercials i que es reobrin les botigues que se situen en aquests espais; també demanen la reobertura de l’activitat comercial els caps de setmana, la supressió de la limitació de 400 m² de superfície i la restitució total de la restauració sense limitacions horàries. Entre altres coses també volen que se’ls condonin part dels crèdits ICO concedits i subvencions directes a fons perdut com a compensació de la pèrdua d’activitat similars a les que s’estan duent a terme en altres països de la UE.

El sector està indignat per la falta de planificació i previsió del govern davant aquesta tercera onada pandèmica i l’acusa de no haver ampliat el personal sanitari ni haver proveït els hospitals amb més UCI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Coronavirus

La Xina admet que les seves vacunes tenen una “efectivitat baixa”

Barcelona
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Risc de ruixats

Barcelona

Els ingressats per Covid-19 a les UCI ja superen el mig miler

Barcelona

La producció de rosa de Sant Jordi cau en tres anys un 60%

Teià

Els experts avisen: la vacuna és la solució, no el problema

Barcelona
NOUREDDINE JALLOUL
Cuiner de El Celler de Can Roca

“M’inspiro en la cuina del Marroc i de la meva mare”

barcelona

Barcelona perd restaurants que havien donat fama a la ciutat

Barcelona

Les UCI, plenes esperant l’impacte de Pasqua

barcelona
Sònia Serrano

“Apostar per la sostenibilitat permet ser més eficient”