Societat

Nova estructura a Ràdio Estel i ‘Catalunya Cristiana’

El cardenal Omella crea un únic òrgan per dirigir els mitjans i no inclou cap dona

El cardenal Omella, arquebisbe de Barcelona, ha aprofitat la dolentíssima situació econòmica de l’emissora Ràdio Estel i el setmanari Catalunya Cristiana, que feia anys que estaven en números vermells, per integrar definitivament els dos mitjans a l’Arquebisbat i reorganitzar la seva estructura. Ràdio Estel i Catalunya Cristiana compartien redacció i tarannà i fins ara estaven dirigits per Jaume Aymar, capellà de tendència progressista i catalanista, deixeble d’un dels impulsors dels dos mitjans, qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona, Joan Carrera, redactor d’Arrels cristianes de Catalunya. En aquesta nova etapa, Aymar ha estat relegat a director “provisional” de Catalunya Cristiana i al capdavant de Ràdio Estel hi ha posat el periodista Toni Hervás, fins ara a l’equip de comunicació de l’Arquebisbat, que dirigeix Ramon Ollé, expresident d’Epson Ibérica.

El cardenal Joan Josep Omella ha unificat les dues fundacions que, fins ara, dirigien aquests dos mitjans –la Fundació Missatge Humà i Cristià (que era al darrere de Ràdio Estel) i la Fundació Catalunya Cristiana per a l’Evangelització i la Cultura (al darrere de Catalunya Cristiana)– i ha creat un únic òrgan. Aquest està format, segons l’Arquebisbat, “per un únic grup de persones en el qual hi ha preveres i laics, vinculats al món de la comunicació”. No hi ha cap dona.

En una nota de premsa s’explicita qui seran els membres del nou patronat: Gaspar Coderch, ecònom de l’Arquebisbat (i exdirectiu d’Epson); Ramon Batlle, viceecònom; Josep Caminal, exdirector del Gran Teatre del Liceu i exdirector general de presidència del Grup Godó; Jordi Casoliva, director de COPE Catalunya, i Borja García-Nieto, exconseller d’Antena 3, Sogecable, expresident del Círculo Ecuestre i ara vinculat a 8TV. També hi seran Bernat Juliol –responsable de comunicació de l’abadia de Montserrat, un nom que dona una imatge de contrapès–, Aymar i Hervás. Alguns capellans i fidels de base van lamentar ahir a les xarxes socials no només que no hi hagi cap dona, sinó “els homes triats” i el canvi de tarannà que això suposarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens