Salut

Plantegen una prova pilot amb vint restaurants de Barcelona omplerts al 100% i sense distància de seguretat

Els comensals s’hauran de fer un test d’antígens

FECASARM demana ampliar l’horari dels restaurants i obrir l’oci nocturn per aturar ’botellons’ i festes il·legals

El Gremi de Restauració vol fer una prova pilot a una vintena de restaurants de Barcelona. El xef i empresari Albert Raurich, és un dels impulsors de la iniciativa, i ha explicat al Via Lliure de RAC1 que la seva voluntat és omplir al 100% l’interior d’aquests establiments (actualment l’aforament està limitat al 30%) i que no s’hagin de mantenir les distàncies de seguretat. El sector té previst fer aquesta prova o l’última setmana de maig o la primera de juny. El sector vol demostrar així que no cal mantenir un aforament del 30% als interiors dels restaurants. La prova pilot comptarà amb la supervisió del doctor Bonaventura Clotet, de Can Ruti que, conjuntament amb el Gremi, negocia amb l’Ajuntament i la Generalitat perquè ho financin.

En aquesta prova pilot és previst que hi participin unes 2.000 persones. A tots els comensals se’ls farà un test d’antígens abans d’anar als restaurants i se’ls farà un seguiment sanitari durant els següents 10-15 dies.

En declaracions a RAC1, Raurich ha considerat que “és molt important deixar clar als clients que amb una bona ventilació els interiors dels restaurants són segurs”. De fet, l’objectiu del sector és demostrar que “no cal mantenir un aforament del 30% als interiors dels restaurants”. L’altra finalitat és “aconseguir treure la por de la gent que ha d’entendre que dinar o sopar dins un restaurant és segur”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA
societat

Els càmpings de la Costa Brava, principal allotjament turístic català

roses