Salut

Més del 36% dels catalans ja tenen una vacuna posada

Demà comença la vacunació de la franja d’edat d’entre 40 i 49 anys

S’estabilitza la situació epidemiològica

En espera que comenci demà el procés de vacunació de la franja entre els 40 i els 49 anys, ja hi ha un 36,5% de la població catalana que té una vacuna posada contra la Covid, mentre que el 18,4% de la ciutadania ja està totalment immunitzada. El Departament de Salut ha comunicat que 2.858.642 catalans ja tenen una vacuna posada, i 1.437.178, la pauta completa, després que aquest dissabte passat s’injectessin 37.636 dosis. De la darrera franja convocada, la d’entre els 50 i els 59 anys, el 57,1% ja tenen la primera injecció, que en la majoria dels casos es de Pfizer, i el 6,5% tenen la pauta completa.

Al juliol està previst iniciar la vacunació dels ciutadans de 16 a 39 anys, en espera de concretar-se quan els tocaria als joves de 12 a 15 anys, un cop l’Agència Europea de Medicaments (EMA) hagi autoritzat la seva immunització amb Pfizer. Si finalment la vacunació d’aquesta franja no es fa fins al setembre, la intenció del govern de la Generalitat és que s’administri als mateixos centres educatius de secundària, aprofitant que coincidirà amb l’inici del curs escolar.

La situació epidemiològica es manté estable, tot i que s’ha produït un lleu repunt d’ingressats als hospitals. Ahir hi havia 732 pacients amb la Covid-19 ingressats als hospitals, 18 més que dissabte, dels quals 256 estaven a l’UCI, cinc menys que el dia anterior. La velocitat de propagació, l’Rt, es reduïa una centèsima i se situava en 0,94, mentre que el risc de rebrot va disminuir fins a 104, tres punts menys. Es van declarar 817 nous casos, amb un total de 627.414 des de l’inici de la pandèmia.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d’Esquadra van haver de desallotjar, la nit de dissabte a diumenge, un total de 5.595 persones de platges i altres emplaçaments cèntrics de Barcelona que havien assistit a concentracions festives i a botellades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS