Societat

El 22@ vol activar un milió de metres quadrats i crear 60.000 llocs de treball

L’equip de govern vol aprovar la proposta de reforma del PGM en la comissió d’aquest mes

En projecte 12.000 habitatges assequibles i 5.000 a preu lliure

El planejament urbanístic per posar al dia la zona del 22@ al districte del Poblenou de Barcelona preveu activar un milió de metres quadrats de terreny en els quals es podrien crear unes 60.000 ocupacions, a més d’una reserva de 35.000 metres quadrats per a nous equipaments, entre els quals un mercat.

A més, el consistori vol dedicar deu hectàrees noves a espais verds, protegir 450 finques i desplegar per primera vegada en aquest espai una “mirada feminista”, segons va explicar ahir la segona tinenta d’alcalde, Janet Sanz, en roda de premsa.

Sanz, juntament amb el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, van presentar la proposta del govern municipal de modificació del pla general metropolità (MPGM) per a l’àmbit del 22@, que es portarà a aprovació provisional en la propera comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat i el proper ple del consell municipal a finals d’aquest mes.

Collboni va considerar que l’agilitació dels tràmits per activar un milió de metres quadrats a la zona pot generar 60.000 ocupacions potencials, que se sumarien a les 115.000 persones que ja treballen en les 11.500 empreses establertes al 22@ actualment.

El primer tinent d’alcalde va xifrar la inversió privada generada en aquesta zona en uns 8.000 milions d’euros, que es vol augmentar amb la captació de nous negocis en les fires MIPIM, de Canes (França), aquest mes de març, i Expo Real, de Munic (Alemanya), a l’octubre.

Segons la seva opinió, el sector immobiliari i terciari a la ciutat “va com una moto”, per la qual cosa afirma: “Hem d’aprofitar que hi ha ganes d’invertir a Barcelona, facilitant l’aterratge d’empreses i negocis” en aquest nou milió de metres quadrats d’espai, el 40% del qual són parcel·les industrials amb empreses en actiu.

Per donar més facilitats als inversors, el consistori preveu impulsar la ja existent Oficina Tècnica del 22@ que, en un any, ha atès 329 peticions, la majoria sol·licituds d’informació, mentre que un 10,3% han estat tramitació d’altes de llicències d’activitat i un 2,4%, de registres urbanístics. “En el nou pla s’amplien les noves activitats compatibles amb la indústria amb altres de relacionades amb la cultura, l’esport, l’educació, la creació artística, l’economia social i l’economia verda”, ha precisat.

El document d’ordenació del 22@ també inclou 12.000 habitatges assequibles i 5.000 lliures, així com el foment dels edificis mixtos que compatibilitzin l’activitat econòmica amb l’habitatge. Es protegiran un miler d’habitatges pendents de transformació i es reservaran 35.000 metres quadrats per a nous equipaments de proximitat, com ara escoles, centres d’atenció primària i un nou mercat municipal, les ubicacions dels quals es decidiran en diàleg amb els veïns, segons va dir Janet Sanz.

Un de cada tres carrers horitzontals i verticals passaran a ser dotze eixos verds i 15 places noves en l’encreuament, concretament als carrers d’Almogàvers, Sancho d’Àvila, Cristóbal de Moura, Pujades, Doctor Trueta i Bolívia en els horitzontals; i Àlaba, Ciutat de Granada, Lope de Vega, Fluvià, Treball i Puigcerdà.

Els empresaris del barri demanen celeritat

El 22@Network BCN ha demanat “celeritat” i “concreció” a l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per aprovar de manera “definitiva” el plantejament urbanístic del districte 22@. L’entitat que agrupa empreses del districte va respondre ahir a l’anunci de l’Ajuntament d’activar la reforma del PGM assegurant que estudiarà “en detall” les xifres sobre habitatge per tal de “garantir” un equilibri entre el parc públic i els edificis lliures. Segons han detallat en un comunicat, volen comprovar que hi ha “suficient oferta a la demanda dels professionals que volen viure al districte”. Així mateix, el 22@Network BCN avaluarà “en les pròximes setmanes” si s’han acceptat les al·legacions que van fer al projecte inicial. Un dels aspectes que inclou el projecte és la protecció de 450 finques i 20 passatges, tots els que reclamaven els veïns, la qual cosa permetrà preservar el paisatge, la memòria i la identitat dels barris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia