Societat

El compostatge comunitari del Pla de l’Estany genera més d’una tona i mitja de compost

Des del 2016 a Crespià, Esponellà, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor la fracció orgànica es gestiona a través del compostatge

Coincidint amb la Setmana Internacional del Compost que es commemora a principis de maig, l’àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha donat a conèixer les dades dels compostadors comunitaris dels municipis de Crespià, Esponellà, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor, en els que la gestió de la Fracció Orgànica de Residus Municipals (FORM) només es pot fer mitjançant el compostatge. En aquest context, durant el 2021 a les 7 àrees instal·lades des del Consell es van extreure 1.636 quilos de compost madur.

A finals del 2016 Crespià, Esponellà, Palol de Revardit i Sant Miquel de Campmajor es van sumar al compostatge comunitari. Així, es van definir que el compost seria la via exclusiva per tractar la FORM. Per tant, els veïns en comptes de llençar els seus residus orgànics a un contenidor els havien de portar a les àrees de compostatge comunitari. En total es van instal·lar 7 àrees de compostatge amb contenidors de 700 litres de capacitat que van tenir un cost de 30.000 euros, subvencionats per l’Agència de Residus de Catalunya i el Ministerio d’Agricultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia