Medi ambient

Comença la temporada de caça de senglar a Collserola

Les batudes, que ja s’han iniciat, s’aniran portant a terme fins al febrer

Les jornades s’estableixen entre les vuit del matí i les tres de la tarda

La temporada de caça del senglar al massís de Collserola ha començat aquest dijous, segons ha informat avui el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La primera de les 20 batudes programades es va dur a terme ahir a la zona de caça controlada de Collserola, situada dins del terme municipal de Sant Cugat del Vallés (Vallès Occidental) i va comptar amb la participació de 38 caçadors autoritzats.

La resta de batudes programades a la serralada s’aniran portant a terme fins al mes de febrer del 2023 i es reparteixen entre els municipis de Cerdanyola del Vallès, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat.

El Departament ha recordat que en els últims anys es manté l’activitat cinegètica en aquest espai natural on les societats de caçadors locals poden dur a terme tant batudes de caça del senglar com la caça de conills, tudons, tords i becades.

Les jornades de caça van sempre de les 08.00 a 15.00 hores i estan aprovades en el pla tècnic de gestió cinegètica anual i fixades en un calendari i ubicacions concretes, han precisat les mateixes fonts.

La singularitat del massís de Collserola, on l’ús públic i el nombre de visitants és molt més alt que en la majoria d’espais naturals, obliga a regular de forma molt estricta l’activitat cinegètica per fer-la compatible amb l’activitat de caça, segons la conselleria.

Per això, el Departament ha precisat que les mesures de seguretat són “extraordinàries per reduir el risc d’accidents” i s’informa sobre els límits i accessos de les zones de batudes, que queden restringides a la resta d’usuaris mitjançant el corresponent decret d’alcaldia dels municipis pels quals es desenvolupa. A més, als centres d’informació i a través de les xarxes socials des del consorci es donen avisos de les zones i dates de les batudes.

Per la seva banda, els organitzadors de la batuda estan obligats a senyalitzar clarament els accessos principals i a disposar a una persona que informi sobre la prohibició d’accedir a ells, ha afegit la Generalitat.

Les batudes s’emmarquen en el pla de xoc en marxa per al període 2022-25 per al control dels danys produïts i conflictes que originen els senglars.

Amb un pressupost de més de 10 milions d’euros, el Departament pretén reduir les poblacions de senglar i els efectes i conflictes que produeix a Catalunya, per aconseguir un nombre de senglars estable i compatible amb la conservació d’altres espècies dels nostres ecosistemes i amb les activitats humanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona

La UE fixa el rumb cap a una IA a dues velocitats

Barcelona
salut

Prova pilot per tractar trastorns alimentaris amb realitat virtual

Tarragona