Societat

Religió

I la Bíblia, què és?

Catalunya celebra la Setmana de la Bíblia del 22 al 28 de gener

Patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense durant aquests dies parròquies, escoles i comunitats cristianes organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura,

Del 22 al 28 de gener se celebrarà a les deu diòcesis catalanes la Setmana de la Bíblia, patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) i promoguda per l’Abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya i els mitjans de comunicació Ràdio Estel i Catalunya Cristiana. El lema d’aquesta edició de la jornada, instituïda des de 2019 pel papa Francesc per tal de ser celebrada el III Diumenge de l’any –enguany, el proper dia 22-, és Us anunciem allò que hem vist i sentit (1 Jn 1,3).

Durant la Setmana de la Bíblia en moltes parròquies, escoles i comunitats cristianes s’organitzen activitats orientades a fomentar la lectura i el coneixement de l’Escriptura, “instrument fonamental en la revelació de Déu i en la relació del creient amb ell”, diuen els organitzadors. Es poden consultar tots els actes programats –alguna dels quals necessiten inscripció prèvia i d’altres es poden seguir a través de les xarxes– al web www.setmanadelabiblia.cat.

Entre els actes més destacats hi ha, el diumenge 22 de gener a les 18.45h la celebració solemne de Vespres des de Montserrat (que es pot veure en directe per www.abadiamontserrat.cat/TV) i el mateix dia a les set de la tarda, una conferència del Dr. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, que farà la reflexió sobre Mateu: comunicar l’Evangeli de Jesús, un acte que es podrà seguir a través del web www.setmanadelabiblicat.cat.

Un altre acte destacat, que qui el vulgui seguir ho haurà de fer a través de streaming (a www.setmanadelabiblia.cat) serà una reflexió L’Evangeli de Mateu: germans i germanes a l’escolta de Jesús, el Mestre, a càrrec del carmelita Agustí Borrell, que xerrarà des de Roma, on viu.

El dimarts 24 de gener, a les 18.30h hi haurà una Meditació biblicoteològica La Sagrada Família: un santuari dins la ciutat, a càrrec del Dr. Armand Puig i Tàrrech. En aquest acte, que es pot seguir en directe des de la Cripta de la Sagrada Família, hi haurà intervencions musicals a l’orgue a càrrec de Juan de la Rubia. Cal inscripció prèvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona