Societat

Pugen a 25.000 els morts pel terratrèmol de Turquia i Síria

Arriba a les zones rebels de Síria el primer ajut de l’ONU especial pel sisme

Disminueix l’esperança de trobar persones entrapades i creix la por a epidèmies

El nombre de morts provocats pels devastadors terratrèmols a Turquia i Síria de dilluns passat ja arriben als 25.000, dels quals gairebé 22.000 en territori turc. Amb aquest nou recompte, el nombre de ferits puja a 85.380 en els dos països.

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, anunciat que la xifra de morts a Turquia ha augmentat a 21.848, mentre que la de ferits és de 80.104.

El recompte a Síria quasi no ha canviat respecte a la xifra d’aquest divendres. La xifra de morts és de 3.553, 2.166 dels quals en les àrees rebels.

Ajut a la Síria rebel

Precisament aquest dissabte, un comboi amb ajut humanitari de les Nacions Unides ha arribat a les àrees opositores del nord-est de Síria a través d’un pas fronterer amb Turquia, en el tercer enviament realitzat des del terratrèmol de dilluns i el primer amb subministrament específic per als afectats pel sisme.

Una vintena de camions de l’ONU, sis dels quals amb subministraments mèrits i la resta carregats amb paquets d’higiene, matalassos i altres productes bàsics.

Aquest és el tercer carregament de l’ONU que entra a Bab al Hawa des del sisme inicial registrat dilluns, després que els dos últims dies arribessin dos combois principalment amb tendes de campanya, roba d’abric i altres materials.

Amb tot, l’enviament d’aquest dissabte és el primer que reben a les zones rebels amb assistència específica per al sisme, ja que els dos anteriors contenien subministraments genèrics que ja estava previst transportar abans de la tragèdia i l’arribada dels quals es va retardar pel terratrèmol.

Por a epidèmies

El perill d’epidèmies comença a amenaçar les deu províncies del sud-est de Turquia, colpejades pel sisme de dilluns, una àmplia zona en la qual viuen 13 milions de persones i en la que els serveis bàsics han quedat molt danyats.

Segons coincideixen els especialistes, els lavabos portàtils són una necessitat prioritària , falta materials d’higiene, no hi ha aigua i desenes de milers de persones es troben a la intempèrie sota un fred glaciar.

Supervivents

L’esperança per trobar gent amb vida sota la runa cada cop és menor, tot i que aquest dissabte encara s’han pogut fer rescats, com el d’un bebè de dos mesos, un nen de 13 anys i una dona de 55. Són l’excepció després de 128 hores des del sisme de dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona